Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

HELLAgro ΑΕ: 10 χρόνια στο πλευρό του αγρότη

Με μια σταθερή γκάμα προϊόντων και εμμονή στην ποιότητα, η εταιρεία HELLAgro επενδύει στην στήριξη των πελατών της συνεχίζοντας τις αποκλειστικές συνεργασίες της με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού & αναζητώντας ταυτόχρονα νέα προϊόντα, πιο εξειδικευμένα, για νέες καλλιέργειες.

Ιδιαίτερη σημασία η HELLAgro δίνει σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιείτε , αφού είναι τομείς νευραλγικοί για την ελληνική οικονομία αλλά & την ελληνική ύπαιθρο, όπως η συσκευασία αγροτικών προϊόντων, η γεωργία, η βιομηχανία, ενώ μεγάλο βάρος δίνει & στην κτηνοτροφία.
Άλλωστε, όπως δηλώνουν ανώτατα στελέχη της,  θεωρεί υποχρέωση της να σταθεί δίπλα σε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που επιστρέφουν στη γενέτειρά τους με την απόφαση να αξιοποιήσουν τα χωράφια των πατέρων τους και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν ένα καλό εισόδημα χωρίς απρόοπτα& απώλειες.

Πλούσια γκάμα προϊόντων

Ένα δείγμα από την πλούσια γκάμα προϊόντων HELLAgro είναι τα εξής:

Δίχτυ άχυρου : Το δίχτυ άχυρου της HELLAgro παρέχει υψηλή αντοχή , πλήρη κάλυψη, τέλεια τύλιξη , εγγυημένο μήκος, με σήμανση στα τελευταία 50 μ. για έγκαιρη ειδοποίηση & τέλεια εφαρμογή σε όλες τις πρέσες. Καταξιωμένο στην Ευρώπη & την Αμερική , διατίθεται σε ρολά πλάτους 1,23 & 1,30μ. & μήκος 2.000, 2.600, 3.000, 3.600μ. & φέρει πιστοποίηση από τον DLG.

Ασπρόμαυρο φιλμ : Για την κάλυψη & προστασία των ενσιρωμάτων χορτονομής, προσφάτως έχουν συμπεριληφθεί στην γκάμα της εταιρείας φιλμ, σε πολυαιθυλένιο μικρής πυκνότητας, κατασκευασμένα σε τριπλό στρώμα, δίχρωμα σε ασπρόμαυρο , σε μεγάλα πλάτη & πάχη.
Το λευκό χρώμα (εξωτερικά) δημιουργεί ένα είδος αντανάκλασης της θερμοκρασίας & είναι ιδανικό για θερμές χώρες.
Εξίσου το μαύρο χρώμα διαμορφώνει ένα υπέρυθρο εμπόδιο , που σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά και τη UV  σταθεροποίηση του χαρίσουν μακρύ χρόνο ζωής.

Δίχτυα προστασίας ενσιρώματος : Το silage net της HELLAgro υπόσχεται την καλύτερη λύση για την προστασία του ενσιρώματος στον αγρό. Προσφέρει εγγυημένη προστασία από πουλιά, , τρωκτικά, έντομα & αντίξοες συνθήκες. Διατίθεται σε διαστάσεις 8χ30 μέτρων & μαύρο χρώμα.

Σπάγκος χορτοδεσίας: Ο σπάγκος χορτοδεσίας «ΕΧΤΡΑ» παράγεται στην ΕΕ & είναι σταθεροποιημένος στην UV ακτινοβολία , ενώ προσφέρει ασφαλή δεσίματα , δεν εμφανίζει κόμπους & παρέχει ομαλή λειτουργία στις πρέσες. Ανάλογα με τις ανάγκες διατίθενται ο EXTRA 350 & o EXTRA 400 σε συσκευασίες 5 κιλών ανά μπομπίνα των 9 κιλών σε διάφορα χρώματα, όπως μωβ κλπ. Το 2011 η HELLAgro διέθεσε & τον σπάγκο Green Prix Νέας Ζηλανδίας , για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση με ένα προιόν ισάξιο του EXTRA.

Φιλμ ενσίρωσης  μπάλας: Το agri-strech Extra Unterland υπόσχεται εξαιρετική συμπεριφορά & ασύγκριτες ιδιότητες.
Παρέχει απόλυτη στεγανότητα , άριστη εφαρμογή , λεία επιφάνεια, είναι αδιαπέραστο στο οξυγόνο & συνάμα η άριστη ικανότητα τάνυσης εγγυάται οικονομικό όφελος κατά τη χρήση. Διατίθεται σε λευκό & άλλα χρώματα , σε πλάτη 750 & 500 χιλιοστά & μήκη 1.500, 1.800μ.αντίστοιχα.

HELLAgro
Λόφος Κυρίλλου , Ασπρόπυργος 19300 τηλέφωνο 2105584310
info@hellagro.gr

Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός

Το «κίνημα της πατάτας» που ξεκίνησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, με πρώτη δημόσια παρέμβαση στις 25 Φεβ 2012, πέτυχε και απέδειξε ότι είναι δυνατόν να κλείσει το «άνοιγμα της ψαλίδας» μεταξύ των τιμών παραγωγού από τις τιμές καταναλωτή. Τώρα πλέον πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οργανωθεί μεταξύ συνεταιρισμών αγροτών-παραγωγών και συνεταιρισμών καταναλωτών-αστών.
Η Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία- ΠΡΩ. Σ. Κ. ΑΛ. Ο. έκανε την πρώτη δημόσια παρουσίαση στις 27 Ιουνίου 2011 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης & Α.Σβώλου) στη Θεσσαλονίκη.
Ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός «ΒΙΟΣ-COOP» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. (http://prwskalo.blogspot.com/) με πρώτο αντικείμενο τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού Super Market στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση των πρώτων 100 ιδρυτικών μελών του Κο. Κα. Συν. «ΒΙΟΣ-COOP» πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιαν 2012 στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση έγιναν εισηγήσεις από εκπροσώπους της ομάδας πρωτοβουλίας του συνεταιρισμού, της ΠΡΩΣΚΑΛΟ και της «Ελληνικής Διατροφής Coop» (συνεταιριστική εταιρεία εφοδιασμού προϊόντων, που συγκρότησαν αγροτικοί συνεταιρισμοί απ’ όλη την Ελλάδα).
Η συνεργασία του συνεταιρισμού της Θεσσαλονίκης με την «Ελληνική Διατροφή» αφορά την προώθηση προϊόντων που παράγονται από τους συμμετέχοντες αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις μικρές παραγωγικές μονάδες, αλλά και άλλων συνεταιρισμών και μεμονωμένων παραγωγών που θέλουν να βάλουν τα προϊόντα τους στα ράφια του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιριστικού Super Market.
Τα προϊόντα αυτά είναι σαφώς υψηλότερα σε επίπεδο ποιότητας, και χαμηλότερα σε επίπεδο τιμών. Οι χαμηλότερες τιμές των προϊόντων αυτών βασίζονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν χονδρέμποροι & μεσάζοντες στη συνεργασία με τις πρωτογενείς, κυρίως συνεταιριστικές, παραγωγικές μονάδες, καθώς βασικό κριτήριο είναι η ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος να είναι ανάλογη της τιμής του. Η συνεχής πτώση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με τη συνεχή άνοδο των τιμών βασικών προϊόντων και με την αμφιβολία για την ποιότητά τους όλο και να μεγαλώνει (ένεκα ασύδοτης κερδοσκοπίας), καθιστά το εγχείρημα αυτό εξαιρετικά αναγκαίο, επίκαιρο και πρώτης προτεραιότητας.
Μετά από αυτήν τη συνάντηση των πρώτων 100 μελών, στόχος του συνεταιρισμού είναι να φθάσει τον αριθμό των 1.000 μελών, ώστε να ανοίξει σύντομα το πρώτο συνεταιριστικό Super Market στη Θεσσαλονίκη. Στις 13 Μαρ 2012, στην ΕΔΟΘ, έγινε η δεύτερη δημόσια παρουσίαση του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «ΒΙΟΣ-COOP», με στόχο να διαυεθούν οι 1000 περίπου μερίδες των 150 € η κάθε μία και να ανοίξει το πρώτο συνεταιριστικό παντοπωλείο.
Στα βασικά χαρακτηριστικά του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «ΒΙΟΣ-COOP», όπως ανέφερε ο κ. Κ. Νικολάου (από την Συντονιστική Επιτροπή) είναι ο Συνεταιρισμός να ασκεί δραστηριότητες με βάση τις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και της άμεσης δημοκρατίας. Είναι προσανατολισμένος στην προμήθεια τοπικών και εγχώριων, κατά προτίμηση, προϊόντων και υπηρεσιών εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής, προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της αντίστοιχης παραγωγής, ταυτόχρονα με την κάλυψη των αναγκών των μελών του σε αγαθά και υπηρεσίες με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η δομή και η λειτουργία του Συνεταιρισμού εφαρμόζουν την συνεργατική-συνεταιριστική δημοκρατική αρχή «ένα πρόσωπο-μια ψήφος», που σημαίνει ότι κάθε μέλος του Συνεταιρισμού έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Γεν. Συνελεύσεις με δικαίωμα μίας ψήφου ανεξάρτητα από τις συνεταιριστικές μερίδες που κατέχει.
Η πρώτη Ιδρυτική Συνέλευση του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «ΒΙΟΣ-COOP» προγραμματίζεται να γίνει στις 27 Μαρ 2012 στην Θεσσαλονίκη.
Στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΒΙΟΣ-COOP μετέχουν και δίνουν όσες πληροφορίες χρειάζεται οι: Λ. Αγγέλου (laggelou@gmail.com, 6977277120), Α. Καραγεωργίου (anna_k@infowood.gr, 69453963220), Γ. Μαυρίδου (maria_great1987@hotmail.com, 6977341169), Δ. Μιχαηλίδης (michaeld@otenet.gr, 6998282382), Γ. Μπλιώνης (gblionis@gmail.com, 6944869772), Κ. Νικολάου (kinikola@hol.gr, 6944680436), Σ. Παπαϊωάννου (pasta@teiser.gr, 6977807881), Σ. Τζάκρης (atzakris@gmail.com, 6974656023) & Δ. Φραγγίδου (despfra@gmail.com, 6934638656).
Πάντως φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι ζητούμενο η οργάνωση συνεταιρισμών και στον χώρο των αγροτών-παραγωγών, εκτιμώντας ότι τα τυχόν προβλήματα εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη συνεργατικής-συνεταιριστικής εκπαίδευσης. Η μόνη Σχολή Συνεταιριστικών Στελεχών της ΠΑΣΕΓΕΣ που κάποτε είχαμε στην Θεσσαλονίκη (στο κέντρο, στην Καλαποθάκη) τάχα μετακινήθηκε σε κτήριο,, που χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός και ευρωπαϊκός κόσμος, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης. Μετά έγινε και ένα δεύτερο πολύ μεγαλύτερο κτίριο δίπλα, και σήμερα όλα νοικιάζονται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, χωρίς να παρέχουν συνεταιριστική εκπαίδευση.
Ακόμα και κάποια κτίρια που κτιστήκαν για συνεταιριστική εκπαίδευση, «απορροφώντας» κονδύλια από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης στην Ροδόπη, χρησιμοποιήθηκαν για κτήρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, και τώρα που το Δημοκρίτειο έκτισε δικά του κτήρια έχουν εγκαταλειφθεί στον καιρό (και τους περιφερόμενους κλέφτες).
Πάντως εκτιμώντας ότι τα διάφορα «πάρκινγκ» δεν αποτελούν χώρο εμπορικών συναλλαγών εκτιμάται ότι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις πρέπει να διαθέσουν στεγασμένους χώρους για την δημιουργία ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, όπου μόνο οι αγρότες-παραγωγοί θα μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές-αστούς. Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ έχει από το 2010 επισημάνει την ανάγκη να λειτουργήσουν και στην Ελλάδα Αγροτικές Αγορές (Farmers Market) όπως σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Δυστυχώς στις Ελληνικές πολιτικές πελατειακές σχέσεις ανήκει και η «πατέντα» των λαϊκών αγορών, που δεν απαντάται σε άλλα μέρη του κόσμου. Ενώ παράλληλα, μόνο στην ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης οφείλεται η επικίνδυνη πρακτική του «κυνηγιού» των μόνων πραγματικών γνήσιων αγροτικών αγορών των βιοκαλλιεργητών.
Στις οργανωμένες κοινωνίες μας μπορούμε να πάρουμε ΜΑΖΙ τη ζωή μας στα δικά μας χέρια και να κάνουμε εμείς μαζί τη δουλειά, και όχι μόνο δεν τους αφήνουμε να μας εκμεταλλεύονται, αλλά μαζί την κάνουμε καλύτερα από αυτούς. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, μέσα από μια άλλη οικονομία και κοινωνία, συνεργατική και αλληλέγγυα.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...