Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων μαζί με εργαζόμενους, ανέργους και τη νεολαία

"Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία" ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επισημαίνει:

"H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα των φτωχομεσαίων αγροτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ . Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη. Στο αγροτικό εισόδημα με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής. Με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στους αγρότες, ενώ την ίδια ώρα ο εργαζόμενος αγοράζει πανάκριβα λόγω της διπλής ληστείας μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων. Με τη διάλυση των Συνεταιρισμών με το νόμο Σκανδαλίδη, με τους χιλιάδες απλήρωτους συνεταιριστικούς υπαλλήλους. Με τη νέα φοροεπιδρομή, με επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και τη νέα, πιο αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ 2014-2020) που οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων, μεγαλύτερη αποσύνδεση τους από την παραγωγή, συγκέντρωσή τους στους μεγαλοαγρότες, και κατάργησή τους στους μικρούς αγρότες.

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας Θωμάς Ψύρρας θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, την Παρασκευή στις 11:00 πμ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος (Αγ. Κωνσταντίνου 40).

Γιάννης Μιχελογιαννάκης : «Το αγροτικό πρόβλημα και η λύση του».

Στο διάστημα των τελευταίων ετών η ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, υπέστη και υφίσταται τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται. 

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά :
  • Σε εφτά χρόνια η φυτική παραγωγή έπεσε από το 8,2 στο 6,8 δηλαδή χάθηκαν 1,4 δις.
  • Το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε 23% ενώ στην Ευρώπη αυξήθηκε 20%. 
  • Τα λιπάσματα είχαν αύξηση 20%. 
  • Οι ζωοτροφές είχαν αύξηση 12%. 
  • Η ενέργεια είχε αύξηση 18%.
  • Το ρεύμα είχε αύξηση το 2011 6% και το 2012 9%. 

Η «εικόνα» και η πραγματική δουλειά

Πραγματική δουλειά κάνουν οι οργανωμένοι στην ΕΝΑ Σερρών, Νέοι Αγρότες των Σερρών, ταυτόχρονα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των νέων για κοινωνικοποίηση, για επαγγελματικό προσανατολισμό, για δημιουργία οικογένειας και για σταθεροποίηση της αγροτικής τους εκμετάλλευσης. 


Οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες υποστηρίζουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των αγροτών και ενδιαφέρονται κυρίως για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, διότι «θέλουν να έχουν μέλλον» όπως όλοι, και ταυτόχρονα «μπορούν να έχουν μέλλον» στην ελληνική ύπαιθρο

Οι Νέοι Αγρότες τολμούν, κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας ύστερα από τις τελευταίες  εξελίξεις στην Αγορά Αγροτών Πρέβεζας θέλει να ζητήσει συγνώμη, για την ταλαιπωρία, από το καταναλωτικό κοινό και τους δημότες της Πρέβεζας που στηρίζουν την προσπάθεια της από την αρχή της λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς. 


Η ΕΝΑ Πρέβεζας, θεσμική αγροτική συνδικαλιστική οργάνωση, θέλει ταυτόχρονα να καθησυχάσει τους καταναλωτές λέγοντας τους ότι πολύ σύντομα η Αγορά Αγροτών που ήταν πιλοτικό δημιούργημα των 10 πρώτων θαρραλέων παραγωγών της  Πρέβεζας θα λειτουργήσει με άλλη δομή, όπως προβλέπει ο νόμος της Ελληνικής Βουλής. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...