Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ανησυχούν για το γάλα οι αγελαδοτρόφοι της Θεσσαλονίκης

Την έντονη ανησυχία τους για τις θέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι φορείς της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, τονίζοντας ότι το θέμα δεν έκλεισε και ενδεχομένως θα επανέλθει. Παράλληλα, δηλώνουν ικανοποιημένοι για τις θέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις οδηγούν στα μπλόκα!

Με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων συναντήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Μεταξύ των αιτημάτων που έθεσαν οι αγρότες είναι η μη τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και παύση δικαστικών διώξεων σε αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.


Νωρίτερα, ο κ. Τσαυτάρης συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο και εκπροσώπους αγροτών. Συζήτησαν για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή των εσπεριδοειδών, αλλά και το φορολογικό.

Κατάληψη από αγρότες στην εφορία Βέροιας

Αγρότες της Ημαθίας προχώρησαν σε κατάληψη της εφορίας Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για το θέμα της τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων αλλά και για τα «κόκκινα δάνεια».


Στόχους τους είναι «να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στην πολιτική ηγεσία εν όψει της αυριανής ψήφισης της τροπολογίας για τα φορολογικά θέματα των αγροτών», όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...