Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

"Φύτρωσαν" πισίνες στο... Κιλελέρ!

Lames Composite - Piscine
Image by Michel27 via Flickr
Με το μέσο ετήσιο αγροτικό εισόδημα που δηλώνεται να ανέρχεται σε 1.578 ή 132 ευρώ τον μήνα, το ιστορικό Κιλελέρ, που έχει γεμίσει πισίνες, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα φοροδιαφυγής που "βασιλεύει" στην Ελλάδα,γράφουν  ΤΑ ΝΕΑ.

Μόνο 40 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε σύνολο 1.031.792 ατόμων δηλώνουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

"Δε μπορώ να καταλάβω πώς ταιριάζουν όλα αυτά με τις καμιά τριανταριά πισίνες που βρίσκουμε σε ένα αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων" αναρωτιέται ο Νίκος Καραβίτης, αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Και στην Χαλκιδική οι Νέοι Αγρότες

Την Τρίτη, 20 Δεκ 2011, στις 19.00, ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΝΑ (Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών) κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, θα ενημερώσει-συζητήσει με τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, και άλλους, για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ, στην αίθουσα του Δημαρχείου Γαλάτιστας.
Είναι σημαντικό  να είναι ενημερωμένοι οι αγρότες  και ιδιαίτερα οι Νέοι Αγρότες  για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική πολιτική 2014-2020, διότι πρόκειται μόνο για προτάσεις, που θα γίνουν αποφάσεις, αφού συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και μόνο αφού συναποφασισθούν. Εκτιμάται ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν περίπου το φθινόπωρο του 2012 (ή/και νωρίτερα), και εάν είναι έτσι δίνεται η ευκαιρία στους οργανωμένους αγροτικούς συλλογικούς φορείς να εκφρασθούν και να επηρεάσουν μέσω των ευρωβουλευτών το τελικό αποτέλεσμα.
Πρώτο βήμα είναι η ευαισθητοποίηση, ακολούθως  η επεξεργασία θεμάτων και  μετά η έκφραση γνώμης ή άποψης, μέσω των συλλογικών φορέων αγροτών. Το θέμα είναι πολύ σημαντικότερο για όσους θέλουν, αλλά και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό τομέα, τουλάχιστον λόγω ηλικίας. Οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν σε Αγροτικές Συλλογικές Οργανώσεις, όπου υπάρχουν, και όπου δεν λειτουργούν να δημιουργήσουν Ενώσεις Νέων Αγροτών.
Η πρόταση  της ΕΕ για την ΚΓΠ 2014-2020 φαίνεται να είναι στα ίδια επίπεδα εισροών  προς την Ελλάδα και στα ίδια ποσοστά μεταξύ απευθείας πληρωμών και δαπανών για ανάπτυξη της υπαίθρου, αλλά αλλάζει πάρα πολύ ο τρόπος διανομής των επιδοτήσεων, και ακόμα είναι υπό διαμόρφωση. Έτσι ενώ στην πρώτη ΚΓΠ οι επιδοτήσεις είχαν σαν βάση υπολογισμού την ποσότητα (κιλά), στην δεύτερη ΚΓΠ χρησιμοποιήθηκαν τα στρέμματα, δένδρα, κεφάλια, στην τρίτη περίοδο ΚΓΠ δημιουργήθηκε το ιστορικό μοντέλο ανά «αγρότη», τώρα προτείνεται ως βάση υπολογισμού η φροντιζόμενη από κάθε ενεργό αγρότη περιβαλλοντικά επιφάνεια της ΕΕ.
Η ΠΕΝΑ πραγματοποίησε φέτος περίπου 170 συναντήσεις προβληματισμού για την επερχόμενη Κοινή Γεωργική Πολιτική σε όλη την Ελλάδα, και  τώρα με  πρόσκληση του Αγροτικού  Συλλόγου Γαλάτιστας δίνεται η ευκαιρία και στην Χαλκιδική να συζητήσει  για την ΚΓΠ 2014-2020, που ίσως να επηρεάσει πολύ μεγαλύτερη χρονικά περίοδο, την Τρίτη, 20 Δεκ 2011, στις 19.00, στο Δημαρχείο Γαλάτιστας. Πληροφορίες: 23710 31239.
 
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...