Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Συνέδριο στην Επίδαυρο για την συμβολή του Αγροτικού τομέα στον Πολιτισμό


Συνέδριο με θέμα «Νέοι Αγρότες και Πολιτισμός» οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας, στις 27 & 28 Ιουνίου 2010 στην Αρχαία Επίδαυρο, υπό την αιγίδα του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Στην πρόσκληση της προέδρου της Ένωσης Νέων Αγροτών κας Γεωργίας Δρόσου-Παγίδας, στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στις 18/4/2010, ανταποκρίθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας με την Αντινομάρχη κα Α. Μπόμπου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας με τον κ. Σ. Αντωνόπουλο, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα με τον κ. Κ. Κανελλόπουλο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων με τους κα. Ε. Παππή & κ. Μ. Αντωνιάδη, και οι Τεχνικοί Σύμβουλοι κ Δ. Μιχαηλίδης & Δ. Φυντάνης, ενώ από την ΕΝΑ Αργολίδας μαζί με την κα πρόεδρο ήταν ο κ. Α. Αγγέλου & Ι. Δενεσάκης. Είχε προηγηθεί ενημέρωση στο Επιμελητήριο Αργολίδας, στον Δήμαρχο Ασκληπιείου, στον Δήμαρχο Επιδαύρου και στον ΟΠΑΝΑΑΡ & στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην συνάντηση της 18/4/2010, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας, παρουσιάσθηκε το δημιουργικό του Συνεδρίου, περίπου 56 αναφορές σε ΜΜΕ για το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» και 25 ολοσέλιδες καταχωρήσεις για το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», επίσης ενδεικτικός προϋπολογισμός (ο οποίος αναμένεται να καλυφθεί από χορηγίες) και έγινε η καταρχήν προσέγγιση των πιθανών θεματικών του Συνεδρίου «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», 27 & 28/6/2010.

Η Οργανωτική Επιτροπή απεφάσισε την ενημέρωση αγροτικών φορέων και πολιτιστικών δομών την Κυριακή, 25 Απρ 2010. Η Οργανωτική Επιτροπή την Κυριακή, 25/4/2010, 10.30, στα γραφεία της ΕΑΣΑ θα προτείνει την διαμόρφωση των επτά θεματικών του Συνεδρίου «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», που θα μπορούσαν να είναι Διατροφή, Αγροτουρισμός, Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, Χωροταξία-Αρχιτεκτονική & Οικονομία, πάντα από την οπτική της συμβολής τους στον πολιτισμό ή της αξιοποίησης στοιχείων του πολιτισμού στον αγροτικό τομέα.

Προσκλήθηκαν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι Ομάδες Παραγωγών και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, στα γραφεία της ΕΑΣ Αργολίδας (παραλιακός δρόμος προς Ν. Κίο) την Κυριακή, 25/4/10, στις 12.30, για ενημέρωση και ανταλλαγή σκέψεων.

Οι Πολιτιστικοί Φορείς, Δομές και Σύλλογοι προσκαλούνται στα γραφεία της ΤΕΔΚ (Δ. Κώνστα 12, Ναύπλιο) την Κυριακή, 25/4/2010, στις 17.30.

Το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», 27-28/6/2010, Αρχαία Επίδαυρο στοχεύει στην καταξίωση των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα, μέσω της προβολής της συμβολής του αγροτικού τομέα στον πολιτισμό της πατρίδας μας, μέσω της παρουσίασης του ρόλου του αγροτικού τομέα στην οικονομία της πατρίδας μας, μέσω της έκθεσης τοπικών παραδοσιακών φημισμένων προϊόντων, μέσω επιτυχημένων καλών πρακτικών ενσωμάτωσης πολιτιστικών στοιχείων στον αγροτουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία & στην αλιεία, μέσω της προσέγγισης της ελληνικής διατροφής και μέσω στοιχείων αρχιτεκτονικής, και όχι μόνο, πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας του νέου δυναμικού site  του αγρότη Χαράλαμπου Ν. Κοντογιάννη το οποίο θα "ανέβει" στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες. Είναι ο αγρότης που κατάργησε τους μεσάζοντες και μέσω internet πουλά παντού τα προϊόντα του, μέσα σε καλαίσθητες συσκευασίες, σε όλο τον κόσμο.

Λέει ο ίδιος ο κ. Κοντογιάννης: "Μέσω του νέου site θα δίνεται καταρχήν η δυνατότητα να ενημερωθούν οι καταναλωτές για διάφορα θέματα αλλά και να παραγγείλουν on line τα αγνά μας προϊόντα πάντα κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση χωρίς τη μεσολάβηση εμπόρων, μεσαζόντων και οποιονδήποτε άλλων ενδιάμεσων.

Λόγω όμως αυτών των εργασιών θα υπάρξουν κάποια προβλήματα στη σελίδα μας τα οποία είναι αναπόφευκτα και για τα οποία και ζητούμε συγνώμη.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας μέσα από το www.kontogiannis.eu το συντομότερο δυνατό με μεγάλη ευχαρίστηση για να σας εξυπηρετήσουμε.

Μέχρι να "ανέβει" το καινούργιο μας site στο διαδύκτιο μπορείτε να επικοινωνείται μαζί μας στα τηλέφωνα 2491091252, 6946225365, ηλεκτρονικά στο xaralamposkontogiannis@gmail.com ή προσερχόμενοι στην οικία μας στον Άγιο Κων/νο Φαρσάλων".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...