Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μιχελογιαννάκης: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ


Δεν μας φτάνει το ότι οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν
  1. Το πρόβλημα της μη ενίσχυσης της οικονομικής ρευστότητας
  2. Το πρόβλημα των εξισωτικών αποζημιώσεων 
  3. Το πρόβλημα της καταβολής του κόστους κτηνοτροφικού πετρελαίου
  4. Το πρόβλημα της επιστροφής του ΦΠΑ
  5. Το πρόβλημα της διασφάλισης της τιμής πώλησης των προϊόντων
  6. Το πρόβλημα της μη πτώσης του ΦΠΑ στην αγορά εφοδίων στο 6,5%
  7. Το πρόβλημα της μη επιδότησης του κόστους μεταφοράς ζωοτροφών για το νησί μας
  8. Το πρόβλημα της μη άτοκης χρηματοδότησης του ΕΑΣ , βάση των μητρώων εκμετάλλευσης τους για την προμήθεια ζωοτροφών
  9. Το πρόβλημα της μη αποπληρωμής σε 10 χρόνια των δανείων και το πάγωμά τους για 3 χρόνια
  10. Το πρόβλημα της μη αυστηρής εφαρμογής ισοζυγίου γάλακτος και κρέατος
  11. Το πρόβλημα του ότι δεν έχει οριστεί ακόμα το κτηματολόγιο και δεν έχει οριστεί η δασική γη
  12. Το πρόβλημα του ότι δεν έχει γίνει ακόμα λόγο διεύρυνσης του αστικού πολεοδομικού ιστού το χωροταξικό για κτηνοτροφικές μονάδες
  13. Το πρόβλημα του ότι το κόστος των ζωοτροφών ανέρχεται δυστυχώς στο 70% του κόστους παραγωγής των κτηνοτρόφων
  14. Το πρόβλημα του ότι η ελληνοποίηση συνεχίζεται ακόμα.

Έχουμε και το 15ο
 Έβαλαν κάποιοι αρμόδιοι  του ΟΠΕΚΕΠΕ ένα συντελεστή στα βοσκοτόπια των παραγωγών της ΚΡΗΤΗΣ και φαντάζομαι και όλης της ΕΛΛΑΔΑΣ της τάξεως του 62,5 % της έκτασης των βοσκοτόπων των κτηνοτρόφων. Δηλαδή ένας παραγωγός που είχε στην ενιαία του 2012 100 Στρέμματα του τα μειώνουν στα 62,5 χωρίς ουσιαστικό λόγο. Με όλη αυτή την κρίση που έχει υποστεί ο κλάδος την κτηνοτροφίας δέχεται άλλο ένα κτύπημα που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το αντέξει . αν δεν ξεπεραστεί θα χαθούν χρήματα από τους παραγωγούς που δεν θα έχουν πλέον τα στρέμματα να ενεργοποιήσουν  τα δικαιώματα τους. Θα έχουν πρόβλημα και οι νέοι αγρότες  όσοι εντάσσονται σε πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας  και έχουν ενταχτεί σε προγράμματα με συγκεκριμένα στρέμματα.



Ιωάννης Μιχελογιαννάκης 
Βουλευτής Νομού Ηρακλείου

Ενισχύσεις 85 εκατ. σε κτηνοτρόφους και αγρότες

Έως τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή κρατικών και κοινοτικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ σε αγρότες αλλά και κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Ειδικότερα, στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα δοθεί το ποσό των 42 εκατ. ευρώ. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει μέρος από τις ενισχύσεις, αφ' ενός στο πλαίσιο του κανονισμού de minimis και αφετέρου, στο πλαίσιο του άρθρου 68 όπου αφορά σε αιγοπρόβατα, βόειο κρέας, θηλάζουσες αγελάδες και μοσχίδες αναπαραγωγής.

Σε παραγωγούς θα δοθεί το ποσό των 43 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης 2012, υπόλοιπα της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος, ποιοτικό παρακράτημα άρθρου 68 για το σκληρό σιτάρι, αλλά και ενισχύσεις για τους ελαιώνες των μικρών νησιών του Αιγαίου.

«Όπως είχαμε υποσχεθεί, δίνουμε τα ποσά αυτά πριν το Πάσχα. Είναι μια σημαντική εισροή και βοήθεια προς την ανάπτυξη της περιφέρειας αυτή την κρίσιμη στιγμή» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν τα κονδύλια αυτά για την αύξηση του ζωικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι οι αποστολές των αρχείων προς την αρμόδια τράπεζα για τις πληρωμές των δικαιούχων θα αρχίσουν από σήμερα το απόγευμα και τα ποσά θα είναι διαθέσιμα από την επόμενη ημέρα της αποστολής.

Για τα ακριβή ποσά πληρωμής, οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) www.opekepe.gr.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...