Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Αποστόλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγροτών


Μετά την  επίσκεψη στο μπλόκο των αγροτών  στην Ε.Ο στο ύψος του Κάστρου  Βοιωτίας ο Βαγγέλης Αποστόλου, συντονιστής του τομέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη δήλωση που ακολουθεί: 

«Οι αγρότες με τη συμβολική κατάληψη της Ε.Ο διαδήλωσαν με ειρηνικό τρόπο, ενημέρωσαν με φυλλάδια τους επιβάτες των διερχόμενων αυτοκινήτων και μοίρασαν προϊόντα της ελληνικής γης.

Επρόκειτο για  μια κίνηση που είχε σαν βασικό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων  του αγροτικού χώρου σε άλλα στρώματα του πληθυσμού και στην ελληνική κοινωνία.

Με τη παρουσία μου στη σημερινή κινητοποίηση θέλησα να τονίσω για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο δίκαιο αγώνα  των αγροτών και τη δέσμευσή του  ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και στη Βουλή και στα μπλόκα, αλλά και σε κάθε άλλη κινητοποίηση που θα αποφασίσουν»

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες


Παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, ενώ εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το πανελλαδικό συντονιστικό τους όργανο για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στις 12 το μεσημέρι, αγρότες των Σερρών έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα την Εγνατία Οδό, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων. Οι αγρότες κατέλαβαν πεζή το οδόστρωμα, ενώ τα τρακτέρ τους βρίσκονται στις άκρες του δρόμου . Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριο, μέσω Ασπροβάλτας

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι Σερραίοι θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους, στην κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους. Παράλληλα, μικρή δύναμη των τρακτέρ από το δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής Οδού Σερρών- Καβάλας.

Στη Λαμία οι αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 198ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Μετακινήθηκαν μέχρι εκεί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, άνοιξαν τις μπάρες και επέβαλαν επιβράδυνση της κυκλοφορίας μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την απεργία τους όπως επίσης και τόνους ρυζιού στους διερχόμενους.

Μάλιστα, στα διόδια βρέθηκε και ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «μόνο με την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα».

Την ίδια ώρα στην περιοχή του Δομοκού όπου επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ.

Ακόμη ένα νέο μπλόκο στήθηκε στην περιοχή της Τιθορέας και οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα περίπου την παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.

Οι αγρότες εγκλωβισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις τόσο στη Λαμία όσο και στο Δομοκό και στην Τιθορέα προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να βρεθούν στο εθνικό δίκτυο πράγμα το οποίο δεν έχουν πετύχει μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι το επιχείρησαν πολλές φορές.

Στην περιοχή του Ορχομενού της Βοιωτίας τα τρακτέρ βρίσκονται εγκλωβισμένα από τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να βρεθούν στο Κάστρο όπως είχαν προαναγγείλει.

Αντίθετα, χθες, οι αγρότες από το Άρμα και τον Ελαιώνα της Θήβας κινήθηκαν μέσα από αγροτικούς δρόμους αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς και μετά από αρκετή ώρα βρέθηκαν δίπλα από την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 90ό χλμ όπου και έχουν παρατάξει τους ελκυστήρες τους

Συγκεντρωμένα σε τρία σημεία στην Αχαία είναι δεκάδες τρακτέρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της Εθνικής Οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.

Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις από την κυβέρνηση για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...