Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πένθος από την ξαφνική απώλεια του Σπύρου Σγούρου

Συγκλονισμένη η κοινότητα των ανθρώπων της βιολογικής γεωργίας από τον ξαφνικό θάνατο του Γενικού Διευθυντή της ΔΗΩ, Σπύρου Σγούρου. Ο Σπύρος ήταν από τους εμπνευστές και από τα μέλη που δημιούργησαν τη ΔΗΩ και την ακολούθησαν και τη στήριξαν στα εύκολα και τα δύσκολα.
Ο Σπύρος Σγούρος υποστήριξε με πάθος το οικολογικό κίνημα και τη βιολογική γεωργία, μέχρι και σήμερα.
Προσέφερε τη γνώση και τις υπηρεσίες του από τη σύστασή της, μέχρι και το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 που αιφνίδια έφυγε από κοντά μας. Υποστήριξε με πάθος το οικολογικό κίνημα και τη βιολογική γεωργία και πάντα έθετε ως προτεραιότητα το σεβασμό στο περιβάλλον και τη διατήρηση των κοινωνικών και οικολογικών αξιών. Ήταν πνεύμα δημιουργικό με καινοτόμες ιδέες, προτάσεις και πολιτική σκέψη και συνέβαλλε στην εδραίωση της οικολογίας στην Ελλάδα, ως μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του. Σπύρο θα είσαι πάντα κοντά μας, καλό ταξίδι.
Ο Σπύρος γεννήθηκε το 1962 στην Κέρκυρα. Ήταν γεωπόνος, πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Γεωργικής Οικονομίας. Ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΩ, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 1993 έως 2010 και Γενικός Διευθυντής από το 1994 έως το 2012.
Από το 1999 μέχρι το 2005 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (Παγκόσμιο Κίνημα για τη Βιολογική Γεωργία) και από το 2008 μέλος του ΔΣ της HellaCert της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης Πιστοποίησης.
Από τη δεκαετία του '80 συμμετείχε σε οικολογικές οργανώσεις, όπως η Οικολογική Πρωτοβουλία, η Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων, η Οικολογική Ομάδα Φοιτητών Γεωπονικής, η Οικολογική Εφημερίδα, οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί καθώς και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες ενάντια στα μεταλλαγμένα, την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία, τη στήριξη και ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στο ΓΕΩΤΕΕ και την Ενωτική Οικολογική Συσπείρωση.
Ως μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, ήταν συντονιστής της θεματικής ομάδας για τη γεωργία και τα τρόφιμα και αναπληρωματικό μέλος της Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής.
Ήταν παντρεμένος με τη Φαίη Νιάρχου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά το Γιάννη και τον Παναγιώτη.

Η αποχαιρετιστήρια νεκρώσιμη ακολουθία, θα τελεστεί την Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 στις 17:30, στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής.
Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής.
Η οικογένεια του Σπύρου, ζήτησε να μην σταλούν λουλούδια και στεφάνια, αλλά να γίνουν δωρεές στην περιβαλλοντική Οργάνωση WWF Ελλάς

Ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜ.ΑΡ. για το θάνατο του Σπύρου Σγούρου

Ο Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, εκφράζει τη μεγάλη θλίψη του για τον απρόσμενο θάνατο του Σπύρου Σγούρου και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη οικογένειά του και τους οικείους του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...