Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

O Μιχελογιαννάκης έθεσε στον Στουρνάρα αιτήματα της ΚΕΟΣΟΕ

Την ανησυχία της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τις συζητήσεις περί επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

«Ήδη στο φάσμα του πρωτογενούς τομέα και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο παρατηρείται το φαινόμενο της συρρίκνωσης του αμπελουργικού εισοδήματος λόγω της κατάρρευσης των τιμών σταφυλιών τα τελευταία χρόνια, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πολλοί αμπελουργοί δεν έχουν εισπράξει το αντίτιμο της εσοδείας δυο και τριών ετών. Κάθε συνεπώς πολιτική που θα επιβαρύνει το τελικό προϊόν θα πλήξει όχι μόνο τον καταναλωτή, αλλά κυρίως τον παραγωγικό ιστό του ελληνικού αμπελοοινικού τομέα.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου που κατέθεσε ο Βουλευτής.

Στην Κρήτη οι αγρότες βγήκαν με τα τρακέρ και τα αγροτικά στους δρόμους

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι αγρότες στην Κρήτη, αφού πήραν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που αναμένεται να έρθουν στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Αφού λοιπόν πήραν τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, ενώ όπως υποστήριξαν τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...