Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Στην "τσιμπίδα" του ΟΓΑ και άλλο κύκλωμα με παράνομες συνταγογραφήσεις.Μπροστά σε ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα το οποίο συνταγογραφούσε φάρμακα χωρίς να το ξέρουν οι ασφαλισμένοι , παραλαβή ακριβών φαρμάκων που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν και εικονικά εξιτήρια εντόπισαν οι ελεγκτές του ΟΓΑ , στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Άρτα. Διαβάστε τις ακριβώς εντόπισαν :
Μεγάλη ιδιωτική κλινική, που λειτουργεί σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, να προβαίνει τόσο σε συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας, όσο και σε καταστρατήγηση της σχετικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Οργανισμό.

Ενδεικτικά εντοπίστηκαν:

Σωρεία παραβάσεων στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Έκδοση εικονικών εξιτηρίων, ιατρικών γνωματεύσεων και νέων εισιτηρίων για νοσηλευόμενους ασφαλισμένους οι οποίοι ουδέποτε μετα-κινήθηκαν από την Κλινική, προκειμένου να γίνονται χρεώσεις πέραν του κλειστού νοσηλίου.

Διακίνηση συνταγολογίων των ασφαλισμένων που παρέμειναν νοσηλευόμενοι κατά τις ανωτέρω αναφερόμενες εικονικές ημερομηνίες εξόδου – εισόδου με σκοπό τη συνταγογράφηση και παραλαβή ακριβών φαρμάκων τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους ασφαλισμένους.

Μεγάλο αριθμό παραβάσεων σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, που αφορούν σε παράνομη συνταγογράφηση σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εν αγνοία των κατόχων τους. Συνταγογραφούνταν φάρμακα που οι ασφαλισμένοι δεν παρελάμβαναν και είχαν πλήρη άγνοια για την έκδοση των συγκεκριμένων συνταγών. Εξάλλου, σε κάποιες περιπτώσεις εκδίδονταν συνταγές με επίκληση ανύπαρκτων γνωματεύσεων ειδικού γιατρού.

Στις εν λόγω παράνομες ενέργειες εμπλέκονται ιδιωτικά ιατρεία των εν λόγω περιοχών και συμβεβλημένα με τον Ο.Γ.Α. φαρμακεία, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του Οργανισμού από την εξόφληση των συνταγών.

Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κυκλώματος το οποίο προέβαινε στη διακίνηση συνταγών ιδιαίτερα ακριβών φαρμάκων από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας σε συγκεκριμένα φαρμακεία της πόλης των Ιωαννίνων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Ο.Γ.Α. εντοπίστηκε περίπτωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, από τις οποίες αφενός καταστρατηγήθηκε ο κοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος και αφετέρου η παραβίαση των όρων του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα την εξαπάτηση και την παράνομη χρέωση του Οργανισμού.

Ενδεικτικά κατατέθηκαν στον Ο.Γ.Α., προς εξόφληση, από συγκεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ασφαλισμένων που: α) δεν έκαναν χρήση του προγράμματος, β) δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, γ) έκαναν μεν χρήση του προγράμματος, αλλά χρησιμοποίησαν άλλα καταλύματα, καθώς και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ασφαλισμένων που ενημερώθηκαν προφορικά από υπαλλήλους συγκεκριμένου Κ.Ε.Π. ότι δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα. ΄Ηδη έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις με τον ΟΓΑ ενώ αναζητούνται ποινικές και αστικές ευθύνες.

Ο Διοικητής του Ο.Γ.Α. κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα η επεξεργασία των στοιχείων των συγκεκριμένων ερευνών, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου, ενώ για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές διαπιστωθούν, τα πορίσματα των ελεγκτών, όταν ολοκληρωθούν, θα αποσταλούν και αυτά στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Από το κανάλι των αγροτών 
http://www.agroschannel.com

ΜΠΑΤΖΕΛΗ:Μονάδα εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη συγκρότηση ειδικής μονάδας εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία θα ελέγχει όλες τις κοινοτικές και εθνικές επιδοτήσεις και τα επενδυτικά σχέδια, εξήγγειλε η υπουργός, κ. Κατερίνα Μπατζελή, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. Η λειτουργία της εν λόγω ειδικής μονάδας, θα θεσμοθετηθεί νομοθετικά τις επόμενες ημέρες, επισήμανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας ότι, δεν γίνεται υπουργείο παραγωγικό και οικονομικό να μην διαθέτει εσωτερικό έλεγχο.Όπως είναι γνωστό, μόνο οι κοινοτικές επιδοτήσεις που φτάνουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεπερνούν τα 2,4 δισ. ευρώ ετησίως ενώ τεράστια είναι και τα ποσά των διαφόρων προγραμμάτων που διατίθενται για αγρότες (π.χ. σχέδια βελτίωσης, εγγυοβελτιωτικά κτλ).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...