Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

"Ξεδιψούν" τα χωράφια χάρη στη νέα τεχνολογία

Για την πορεία εκτέλεσης του πρώτου ολοκληρωμένου και πρωτοποριακού για την Ελλάδα έργου Τριτοβάθμιας Εκροής και Επεξεργασίας Υδάτινων Πόρων, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως στη γεωργία για την άρδευση των καλλιεργειών ως εναλλακτικός υδάτινος πόρος ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ από το πρόεδρό της κ. Γιώργο Στειακάκη στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το σημαντικό και καινοτόμο στοιχείο του έργου είναι η ολοκληρωμένη του μορφή. Δηλαδή δεν πρόκειται για ένα απλό σύστημα διάθεσης λυμάτων, αλλά για μια ολοκληρωμένη προσπάθεια που περιλαμβάνει καινοτόμα και μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα τεχνολογία τριτοβάθμιας επεξεργασίας (με φίλτρα και υπεριώδη ακτινοβολία), ένα σύστημα αισθητήρων κατά μήκος των αγωγών.

Το έργο που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιείται από την ΔΕΥΑΗ ενώ εξειδικευμένοι τεχνικοί από τη Γερμανία την Ολλανδία και τη Σουηδία ήδη προχωρούν στην τοποθέτηση των ειδικών φίλτρων στους αγωγούς .

Το έργο χρηματοδοτείται 100% από τον Ε.Ο.Χ. (Ευρωπαϊκό Οικονομικών Χώρο – Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία).

« Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ»
Για άλλη μια φορά σχεδιάσαμε ,οργανώσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο ,πρωτοποριακό και μοναδικό έργο για την Ελλάδα τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια σημαντική παρέμβαση προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Κουράκης ,επεσήμανε, ότι αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα για όλη τη χώρα καθώς εφαρμόζει πλήρως την ουσία και τους τύπους της νέας ΚΥΑ (145116 - 8/3/2011) για την επαναχρησιμοποίηση λυμάτων.

Ήδη σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, κατέληξε, ο Δήμαρχος άλλο ένα σημαντικό έργο για την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και ελπίζω να δοθεί σε χρήση ένα χρόνο από σήμερα.

 cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...