Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη κτηνοτρόφων στην πρώην Νομαρχία Σάμου

Κατάληψη στο χώρο της πρώην Νομαρχίας και της σημερινής Αντιπεριφέρειας Σάμου πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας κτηνοτρόφοι του νησιού, με αίτημα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του μοναδικού σφαγείου στη Σάμο.

Οι κτηνοτρόφοι, καθώς το ένα και μοναδικό ιδιωτικό σφαγείο στο νησί έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη του, είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα ζώα τους σε πλησιέστερες μονάδες, οι οποίες είναι στη Χίο ή τη Σύρο - κάτι που σημαίνει ότι το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους παραγωγούς.

Τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια έκαναν συσκέψεις για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, όμως ταυτόχρονα έχουν διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν τη σφαγή ζώων σε μικρά σφαγεία των κτηνοτρόφων, όπως οι ίδιοι ζητούν.

Το πρωί, κτηνοτρόφοι συναντήθηκαν στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης και μαζί με τα ζώα τους έφτασαν μέχρι την πρώην Νομαρχία -σημερινή Αντιπεριφέρεια- την οποία και κατέλαβαν. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κτίριο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...