Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» στην Νέα Κίο Αργολίδας

Συνέδριο «Νέοι Αγρότες &  Πολιτισμός», 27-28/6/2010, στην Νέα Κίο Αργολίδας, οργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, η Ένωση Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Αργολίδας και ο Δήμος Νέας Κίου, με την υποστήριξη της ΝΑ Αργολίδας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας, της ΕΑΣ Αργολίδας, του ΚΣΣ Πελοπόννησος, και των Δήμων Μυκηναίων, Λέρνας & Επιδαύρου.

Οι αγροτικές κοινωνίες σε όλες τις χώρες του κόσμου, είναι τροφοδότες των αστικών κοινωνιών σε νερό, καθαρό αέρα, τρόφιμα, ξυλεία και άλλα προϊόντα χρήσιμα για την επιβίωση των ανθρώπων, ενώ παράλληλα διατηρούν πλούσια οικοσυστήματα, που συντηρούν τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Παράλληλα ανανεώνουν τις συνήθως γερασμένες αστικές κοινωνίες με νέους και κυρίως με νέες, που εγκαταλείπουν τις αγροτικές περιοχές σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής και τύχης, που μπορεί τελικά να είναι χειρότερη. Και τι παίρνουν πίσω οι αγροτικές κοινωνίες σε αντάλλαγμα? Τίποτε, ή ακριβέστερα μέσω του μηχανισμού των τιμών και της φορολογίας, παρά τις συνεχείς ψεύτικες θετικές διακηρύξεις, τελικά μεταφέρονται στις αστικές περιοχές, αξιόλογο μέρος των αγροτικών εισοδημάτων, συντηρώντας και μεγεθύνοντας την οικονομική δραστηριότητα στις πόλεις. (καθ. Γ. Δαουτόπουλος, 2009)

Οι Νέοι Αγρότες αισθάνονται παράλληλα με τις όποιες κοινωνιολογικές αναλύσεις, μια συνεχή απαξίωση των αξιών και του τρόπου ζωής τους, των παραδόσεων και του πολιτισμού τους, με τους οποίους επιβίωσαν οι αγροτικές κοινωνίες μέχρι σήμερα.

Παρόλο που οι κάτοικοι των πόλεων και των μεγαλουπόλεων αυξάνονται ραγδαία, ο σημερινός πληθυσμός της γης είναι ακόμα και σήμερα κατά το μισό αγροτικός και κατοικεί στην ύπαιθρο. Και αυτός ο αγροτικός τομέας παρήγαγε και παράγει πολιτισμό.

Το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Κίου, 27 & 28 Ιουνίου, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια, και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων.

Παράλληλα με το Συνέδριο θα φιλοξενηθούν στην υπαίθρια έκθεση στην κεντρική πλατεία της Νέας Κίου χαρακτηριστικά προϊόντα της αγροτικής Ελλάδας, που θα φέρουν οι σύνεδροι αγρότες από τις περιοχές τους, ή θα το ζητήσουν όσοι θέλουν από τον υπεύθυνο της οργάνωσης της έκθεσης κ Βαγγέλη Μπινιάρη (6973787609).

Η αφίσα του Συνεδρίου «Νέοι Αγρότες  Πολιτισμός», μας είπε η πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (6976562330), είναι μια σύνθεση του κ Γεώργα που περιλαμβάνει και ενώνει δημιουργικά τα κύρια αγροτικά προϊόντα της περιοχής, που φιλοξενεί το Συνέδριο, των πορτοκαλιών και των ελαιών, που αντικατοπτρίζονται στην θάλασσα της Αργολίδας με την μορφή ενός αρχαίου θεάτρου, του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.

Με το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» εγκαινιάζεται η νέα θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, που μετέχει ενεργά στην προετοιμασία του Συνεδρίου, ενώ το καθιερωμένο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών θα γίνει φέτος στην Καρδίτσα, με θέμα «Νέοι Αγρότες, Νέες Προοπτικές, Νέες Αγορές» και η εφετινή δραστηριότητα της ΠΕΝΑ ολοκληρώνεται με την ετήσια συνάντηση εργασίας που γίνεται τον Νοε στην Θεσσαλονίκη.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...