Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πρόστιμα σε μεταποιητές τομάτας

Πρόστιμα ύψους 93.965,39 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε επτά επιχειρήσεις μεταποίησης τομάτας, μετά τη διαπίστωση παραβάσεων που αφορούσαν εκπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς Ομάδες Παραγωγών, για την αξία της πρώτης ύλης που παραδόθηκε προς μεταποίηση το 2010.

Επισημαίνεται ότι έξι από τις επτά επιχειρήσεις είναι υπότροπες, δεδομένου ότι τους είχαν επιβληθεί και πέρυσι πρόστιμα για τον ίδιο λόγο, τα οποία δεν καταβλήθηκαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Ως εκ τούτου έχουν προωθηθεί για βεβαίωση από την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία, στις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Στόχος επιβολής των κυρώσεων αποτελεί η προστασία του εισοδήματος των παραγωγών και η διασφάλιση της απορρόφησης της παραγωγής τους και για τη νέα περίοδο.

Το υπουργείο εφιστά την προσοχή στις ενδιαφερόμενες Ομάδες Παραγωγών προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή της εμπορικής αξίας της πρώτης ύλης που θα παραδώσουν για μεταποίηση κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στους οικονομικούς όρους κατά την σύνταξη της Σύμβασης Μεταποίησης που από φέτος θα γίνεται στο πλαίσιο της Συμβολαιακής Γεωργίας


newsbomb.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...