Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων

Σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα, την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης που συντάσσονται με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Όπως αποφασίστηκε στην αποψινή σύσκεψη της γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ, στο δημαρχείο Χαλκηδόνας, η πρώτη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, στην Εφορία Λαγκαδά.

Η Γεωπληροφορική για ελκυστική ύπαιθρο

Για μια ελκυστική ύπαιθρο με την αξιοποίηση στοιχείων της ΓεωΠληροφορική ήταν το θέμα που η Τοπική Πρωτοβουλία Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας Σιντικής-Ηράκλειας-ΤΠΑΕΣΗ παρουσίασε μέσα στην έκθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης POLIS στις 22/11/2013, στην Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός. 

Η γεω-πληροφορική, είναι ο θεμέλιος λίθος για την ελκυστικότητα των αγροτικών περιοχών και αυτήν την περίοδο που συντάσσονται τα προγράμματα για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, η ένταξη σχεδίων δράσεων και έργων με την γεωπληροφορική στην διευκόλυνση πολιτικών αγροτικής ανάπτυξης από Δήμους και Περιφέρειες, ήταν η καταλληλότερη χρονικά στιγμή.

Χιλιάδες ευρώ θα καταβάλλει αύριο Παρασκευή ο ΕΛ.Γ.Α.

Χιλιάδες ευρώ θα καταβάλλει αύριο Παρασκευή ο ΕΛ.Γ.Α.  στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων παραγωγών, ως αποζημιώσεις , που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε σταφύλια, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, ακτινίδια και πατάτες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

ΣΥΡΙΖΑ: Προβλήματα στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής από τους παραγωγούς σταφυλιών

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 5509/123907/11-10-2013 εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, με δικιά τους ευθύνη για την εγκυρότητα, την πληρότητα και την ορθότητα των όσων δηλώνουν, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους. 

Αρχικά ζητήθηκε από τους αμπελουργούς να παραλάβουν από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τις καρτέλες αμπελοκαλλιέργειας και να τις προσκομίσουν σε κάθε οινοποιείο που θα πουλούσαν τα σταφύλια τους. Όταν οι παραγωγοί παρέλαβαν τις καρτέλες τους διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν προβλήματα. Ειδικότερα υπήρχαν διαφορές με το αμπελουργικό μητρώο, λάθη στις καταχωρίσεις κατά τη μεταβίβαση, ή/και μεταβολές που δεν είχαν καταχωρηθεί. Στα προβλήματα αυτά δόθηκε προσωρινή λύση με την κατάθεση από τους παραγωγούς ξεχωριστής υπεύθυνης δήλωσης για την ορθότητα των στοιχείων που κατέγραφαν στις καρτέλες τους.

Αθώοι 7 αγρότες της Καβάλας για τα μπλόκα του 2009

Στο εδώλιο του μονομελούς Καβάλας βρέθηκαν 7 αγρότες για τις κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο του 2009.


Κατηγορούμενοι για το κλείσιμο των δρόμων, ειδικότερα της διασταύρωσης Αμυγδαλεώνα, ήταν επτά αγρότες, τέσσερις από τους οποίους όμως προέρχονταν από την επαρχία Νέστου κι όπως αποδείχθηκε βρέθηκαν κατηγορούμενοι κατά λάθος. Όλοι τους αθωώθηκαν αφού στο τέλος η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι οι κινητοποιήσεις εκείνη την περίοδο προκάλεσαν κλείσιμο του δρόμου στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα, δεν αποδείχθηκε όμως ότι αυτοί που έκλεισαν το δρόμο, ήταν οι αγρότες κατηγορούμενοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...