Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Επίδομα σε 5.000 οικογένειες αγροτών προανήγγειλε ο Μ. Χαρακόπουλος

Επίδομα σε 5.000 οικογένειες αγροτών προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όπως επισήμανε σε συνέντευξή στον «Τύπο της Κυριακής», μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως αναφέρει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ τα χρήματα θα επιστραφούν στους ίδιους τους αγρότες, «και μάλιστα στα πιο δοκιμαζόμενα στρώματα του αγροτικού πληθυσμού, όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων των ορεινών, μειονεκτικών, νησιωτικών και ακριτικών περιοχών».

Ο κ. Χαρακόπουλος ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι πολυτέκνων, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Όπως ανέφερε, το επίδομα αυτό θα μπορεί να είναι της τάξης των 1.000 ευρώ ετησίως για περίπου 5.000 οικογένειες, ανάλογα με τα έσοδα του ΕΛΓΑ κάθε χρόνο.

Κατάληψη στη ΔΩΔΩΝΗ

Παραγωγοί και συνεταιριστές προχώρησαν σε κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ στον νομό Ιωαννίνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώλησή της.

Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου δεν έχει διακοπεί.

H ΕΑΣ Ηπείρου και οι παραγωγοί σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Μετά την ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου της απόφασης για την πώληση του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ, στην εταιρία ΣΙΜΟΣ ΦΟΥΝΤ , που είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος διαγωνισμός κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής, αγοράζει την εταιρεία με 21 εκ. ευρώ, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκ. ευρώ που οφείλει στην ΔΩΔΩΝΗ, τις αγόρασε με το εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκ. ευρώ, δηλαδή τα κέρδη μιας χρονιάς !!!!Οι ΕΑΣ Ηπείρου – μέτοχοι της εταιρείας μαζί με τους παραγωγούς και την κοινωνία της Ηπείρου, αποφάσισαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για αόριστο χρόνο της εταιρείας.Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες της εταιρείας και τους καταναλωτές, ότι η ΔΩΔΩΝΗ θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κανονικά και απρόσκοπτα, όπως διαχρονικά με τη συμμετοχή μας λειτουργεί.Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού.Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου, όλη την κοινωνία και όλους τους παραγωγούς να πλαισιώσουν τον δίκαιο αγώνα μας και ταυτόχρονα τους καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 μ. στη ΔΩΔΩΝΗ, στην οποία θα καθορίσουμε τον αγώνα μας και το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...