Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Περιφέρεια Στερεάς: Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Οιναμπέλων 2014-2015

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των Οιναμπέλων για την περίοδο 2014-2015 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, μέχρι και την 15η  Μαΐου 2014.


Το πρόγραμμα προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή την δημιουργία νέων εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος. 

Κιλελέρ: Χωρίς τους αγρότες τιμήθηκε η 104η επέτειος

«Αδικαιολόγητη η εμμονή της Τρόικας με το γάλα, αλλά θα πλήξει παραγωγικούς τομείς» σύμφωνα με τον Μ΄. Χαρακόπουλο


Παρουσία των αρχών αλλά χωρίς αγρότες τιμήθηκε σήμερα η 104η επέτειος του Κιλελέρ στο χώρο του Μνημείου. 

Το Κρητικό ακτινίδιο έτοιμο να κατακτήσει την αγορά

Θετικά είναι τα μηνύματα από την αγορά για εκείνους που επιχειρούν και στην Κρήτη να δώσουν βάρος σε νέες ποικιλίες και νέες καλλιέργειες, όπως αυτη του ακτινίδιου!


Ένα φρούτο, το οποίο μέχρι σήμερα για να φτάσει στα ράφια των ντόπιων καταστηματων, ταξιδεύει από μέρη εκτός Κρήτης, πλέον έχει αρχίσει να καλλιεργείται και εδώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...