Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πρωτόκολλο συνεργασίας Αδριατικής - Ιονίου για την αγροτική ανάπτυξη


Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε στη Ρώμη το πρωτόκολλο συνεργασίας με το οποίο δημιουργείται δίκτυο Αδριατικής - Ιονίου για την αγροτική ανάπτυξη.

Βάση του πρωτοκόλλου, προβλέπεται η ανταλλαγή εμπειριών, η εφαρμογή σχεδίων συνεργασίας, αλλά και η προώθηση της ποιοτικής ταυτότητας των αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στην υπεράσπιση των αγροτικών παραδόσεων, στην ευρύτερη πολιτιστική κληρονομιά, όπως και στην συγκράτηση των τιμών.

Για την αξία των ποιοτικών προϊόντων, η υπουργός δήλωσε: "Πρέπει να παίξουν όλο και σημαντικότερο ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βοηθώντας και τους καταναλωτές να τα εκτιμήσουν με τον σωστό τρόπο".

Οι υπουργοί των χωρών της πρωτοβουλίας Αδριατικής -Ιονίου επισήμαναν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα κοινά σημεία που συνδέουν τον πολιτισμό, την γεωργία και τον τουρισμό, με αναλυτική αναφορά στις πετυχημένες πρωτοβουλίες του αγροτικού τουρισμού.

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Τζανκάρλο Γκαλάν τόνισε ότι "αυτό που κάνει να ξεχωρίζει μια συγκεκριμένη τουριστική πρόταση, είναι το τοπίο και ο πολιτισμός. Κάτι που συνδέεται άρρηκτα με τις παραδόσεις, τις γεωργικές περιοχές και τα χαρακτηριστικά προϊόντα κάθε περιοχής".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...