Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Απαλλαγή αγροτικών αποθηκών από την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, ζητά ο Στ. Θεοδωρακόπουλος

Την απαλλαγή των αγροτικών αποθηκών από την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, ζητά με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Υπουργό Οικονομικών  Ευάγγελο Βενιζέλο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον Αναπληρωτή Υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, στον Αναπληρωτή Υπουργό, Παντελή Οικονόμου, στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, στον Γ. Γ. Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων Γιάννη Καπελέρη και στην Δ/νση Φορολογίας, ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα ψηφίστηκε και ισχύει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, η είσπραξη του οποίου πραγματοποιείται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στην περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας υπάρχουν πολλοί μικροί αγροτικοί κλήροι των πέντε, δέκα ή δεκαπέντε στρεμμάτων. Οι κτηματίες σε κάθε τμήμα της ιδιοκτησίας τους διατηρούν μικρές-γεωργικές αποθήκες ή στάβλους οικόσιτων ζώων ή αποθήκες γεωργικών εργαλείων που η επιφάνεια τους δεν ξεπερνά τα 20-30 m2.

Οι αποθήκες αυτές, όπως είναι εύλογο, είναι ηλεκτροδοτημένες και έτσι κάθε αγρότης καλείται να πληρώσει επιπλέον από τον φόρο για την οικία του και αυτό το επιπρόσθετο Ειδικό Τέλος.

Επειδή τα έσοδα όλων είναι λίγα και περιορισμένα, την ίδια στιγμή  που οι φόροι αυξάνονται, για τον λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο το οικονομικό σας επιτελείο να εξετάσει την απαλλαγή των αγροτικών αποθηκών από την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων».

Πηγή: www.aigialeianews.gr

Το δώρο Χριστουγέννων και η σύνταξη από τον ΟΓΑ

Η καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει μέσω των τραπεζικών τους λογιαριασμών. Πότε θα πληρώσει το δώρο Χριστουγέννων το ΙΚΑ.

Σε 812.470 συνταξιούχους του ΟΓΑ θα καταβληθούν σήμερα το δώρο των Χριστουγέννων και η σύνταξη του Δεκεμβρίου.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων και του δώρου ανέρχεται σε 690.756.495,17 ευρώ

ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και της σύνταξης Δεκεμβρίου θα γίνει από το ΙΚΑ στις 16 Δεκεμβρίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...