Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τα "αγροτοδικεία" καλά κρατούν στις Σέρρες

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε δέκα συνολικά αγρότες, μέλη Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, που το 2010 πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, επέβαλλε την Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών. 

Τέμπη: Διήμερη "Γιορτή Ελιάς"

Στην ανάδειξη και προβολή της ελιάς που αποτελεί δυναμική παραγωγή για την περιοχή, προχωρά μέσα από ένα διήμερο εκδηλώσεων ο δήμος Τεμπών. 


Πρόκειται για την πρώτη πανδημοτική «Γιορτή Ελιάς» αλλά και λαδιού-ως παραγώγου της, η οποία πραγματοποιείται αύριο Σάββατο και την Κυριακή, από τον δήμο Τεμπών σε συνεργία με τον Δημοτικό Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του δήμου Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Λάρισας. Η γιορτή φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της δημοτικής ενότητας Γόννων. 

Σέρρες: 66χρονος πατατοπαραγωγός έπεσε θύμα απάτης


Θύμα απάτης έπεσε 66χρονος πατατοπαραγωγός από τις Σέρρες, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο εμπιστευόμενος 42χρονο, υποτιθέμενο... πελάτη από την Αθήνα, του παρέδωσε εμπόρευμα 26 τόνων πατάτας έναντι 14.400 ευρώ χωρίς να λάβει ουδέποτε το χρηματικό αντίτιμο.

Το γεγονός συνέβη όταν ο δράστης ισχυριζόμενος ότι ενεργεί για λογαριασμό μίας 45χρονης, φίλης του 66χρονου πατατοπαραγωγού, του παράγγειλε το εμπόρευμα και υποσχέθηκε ότι με την παραλαβή θα κατέβαλε σε μετρητά το αντίτιμο της ποσότητας και τα έξοδα μεταφοράς.

Ο παραγωγός μετέφερε τις πατάτες σε υπαίθριο χώρο σε περιοχή της Αθήνας, οι οποίες μεταφορτώθηκαν σε τρία φορτηγά, χωρίς ωστόσο να πάρει τα χρήματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...