Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εληξε ο αποκλεισμός των εγκαταστάσεών της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.



Με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστα Σκανδαλίδη,έληξε ο αποκλεισμός των εγκαταστάσεων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στα Ιωάννινα και δόθηκε χρονική πίστωση μίας εβδομάδας από τους παραγωγούς-κτηνοτρόφους προκειμένου να ανακοινωθούν οι νέες τιμές αγοράς της πρώτης ύλης.«Θέληση δική μου και του υπουργείου είναι η γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" να συνεχίσει να ζει σαν μεγάλη πρότυπη μονάδα παραγωγής και μεταποίησης και να αποτελεί τον πυρήνα της μεγάλης παρέμβασης που πρέπει να γίνει για το νέο αγροτοβιοτροφικό μοντέλο στη χώρα μας», επισήμανε από τα Ιωάννινα ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Παρέμβαση
Ο υπουργός υποσχέθηκε στους παραγωγούς ότι θα παρέμβει και ο ίδιος στη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας για τις νέες τιμές που ζητούν και διαβεβαίωσε ότι για το ιδιοκτησιακό της Δωδώνης όποια απόφαση ληφθεί, ανάλογα και με την τύχη της μεγαλομετόχου Αγροτικής Τράπεζας, θα προηγηθεί συνεννόηση μαζί τους και με τις ΕΑΣ. Ο ίδιος δήλωσε, πάντως, ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης του σημερινού χαρακτήρα της βιομηχανίας και της ενίσχυσής της.Ο κ. Σκανδαλίδης αναγνώρισε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν προβλήματα με τις τιμές, αλλά σημείωσε ότι αυτές διαμορφώνονταν κάθε χρόνο μετά τις 25 Νοεμβρίου. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για το ότι ακόμη δεν έχουν οριστεί νέες τιμές για την πρώτη ύλη, ενώ ζητούν 1,30 ευρώ/λίτρο στο πρόβειο γάλα, 0,55 ευρώ/λίτρο στο αγελαδινό και 0,86 ευρώ/λίτρο στο γίδινο.Αντίθετα, όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της εταιρείας, η μέση τιμή της πρώτης ύλης θα διαμορφωθεί στο 0,3998 ευρώ ανά λίτρο αγελαδινού γάλακτος.

imerisia

Αναρτήθηκε από epirusgate

Μόνο… κουτόχορτο έχουν να δώσουν στους αγρότες, αλλά θα θερίσουν ό,τι σπέρνουν…

Με πολιτική… «αναθέματος» στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «τιμωρεί» τους αγρότες το ΠΑΣΟΚ, που αρνείται να εφαρμόσει την αύξηση του προϋπολογισμού του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων  Aγροτών» από 100 εκατομμύρια ευρώ σε 275 εκατομμύρια.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έμειναν εκτός του μέτρου, περίπου 5.500 νέοι αγρότες, ενώ ειδικότερα στην Αχαϊα, εντάχθηκαν μόλις 80 υποψήφιοι νέοι γεωργοί και 156 υπήχθησαν στην κατηγορία των… επιλαχόντων!

Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος είχε καταθέσει Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αναγνωριστεί η προσαύξηση του προϋπολογισμού και να μην αποκλειστούν οι 5.500 χιλιάδες αγρότες, πλέον των περίπου 3.000 που εντάχθηκαν στον αρχικό προϋπολογισμό των 100 εκατομμυρίων.

Η κ. Μπατζελή απάντησε στον Βουλευτή, ότι η αύξηση που αποφάσισε η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, προϋπέθετε την άμεση επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων…

«Με δεδομένο ότι η σχετική Σ.Α.Ε του Μέτρου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν έχει τροποποιηθεί καθώς απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι δυνατή η έκδοση από τις Περιφέρειες, αποφάσεων ένταξης νέων αγροτών πέραν του αρχικού ποσού των πιστώσεων των 100 εκατομμυρίων ευρώ», απάντησε η τέως Υπουργός.

«Απλά τα πράγματα. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ: ό,τι πει ο Υπουργός Οικονομικών που κάνει ό,τι του πει η τρόικα.

Καμία πολιτική για να στηριχθεί η γεωργία, η σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως, η μοναδική πολιτική αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι πώς θα καταργήσει κάθε πολιτική της Νέας Δημοκρατίας»,ανταπάντησε ο κ. Νικολόπουλος στην κ Υπουργό.

Ο Αχαιός Βουλευτής με νέ ατου απρέμβαση αφούυπενθυμίζει στο καινούριο Υπουργό τα εξής: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στο κωδικό της δράσης 600 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2009 με ανοιχτή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή, με στόχο στην αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων όπου θα έχουν υιοθετηθεί και αναπτυχθεί καινοτομίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας, καθώς επίσης και της υγιεινής και της ασφάλειας των προϊόντων…Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων. Ρώτησα την κυρία πρώην Υπουργό γιατί. Δεν μου απάντησε. Ή μάλλον μου απάντησε σε έξι γραμμές, ότι ανεστάλη εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής!.

Εσείς που τώρα αναλάβατε θα συνεχίσετε την ίδια πολιτική αναθέματος σαν καλό τροικόπουλο ή θα δώσετε λύση στους 5500 νέους αγρότες που η Κυβέρνηση ονόμασε επιλαχόντες. Είναι ακατόρθωτο να προσθέσετε 170 εκ ευρώ για να σώσετε 550 νέους αγρότες όταν τόσα για μία χρονιά ίσως κοστίσει η κουστωδία των Πρωθυπουργικών Συμβούλων….¨κατέληξε ο Ν. Νικολόπουλος

Εκτός του κανονισμού de minimis οι αιγοπροβατοτρόφοι!

Με γενικές αναφορές περί της πολιτικής της Κυβέρνησης για τους επαγγελματίες αγρότες, προτίμησε να απαντήσει η τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ερώτηση του Βουλευτή για την επιλεκτική καταβολή ενίσχυσης μέσω του κανονισμού de minimis, στους αγελαδοτρόφους-γαλακτοπαραγωγούς της χώρας. Ο κανονισμός αυτός, αφορά στη χορήγηση εθνικών ενισχύσεων μέχρι 150 εκ. ευρώ για τρία χρόνια που σημαίνει, μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ για κάθε γεωργική εκμετάλλευση.

Ο Βουλευτής ρώτησε την Υπουργό γιατί δεν καταβάλλεται η ενίσχυση και σε άλλους κλάδους όπως οι αιγοπροβατοτρόφοι που αντιμετωπίζουν εξ ίσου σοβαρές δυσκολίες, αλλά η κ. Μπατζελή δεν απάντησε επί της ουσίας και κυρίως αν η Κυβέρνηση θα χορηγήσει την ενίσχυση του κανονισμού de minimis.

«Έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα όπως η αύξηση των αγροτικών συντάξεων, η ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας των αγροτών, η αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α, η ένταξη του αγρότη στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και οι ρυθμίσεις τραπεζικών χρεών και εγγραφών στον Τειρεσία», απάντησε μετατξύ άλλων η κ. Μπατζελή.

«Άλλο ρώτησα, ό,τι ήθελε απάντησε η τέως Υπουργός. Διότι η Κυβέρνηση κάνει ότι της υπαγορεύσουν οι δανειστές της, αλλά μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ό,τι τη βολεύει», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Πετυχημένο το ξεκίνημα του «Διαλόγου» στην Θεσσαλία

Την Κυριακή, 26 Σεπ 2010, στις 10.30 ακριβώς, σε ξενοδοχείο της Λάρισας ξεκίνησε η διαδικασία, αυτού που ακούστηκε σαν «Διάλογος» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (& Τροφίμων?), με παρόντες τον Υπουργό κ. Κ. Σκανδαλίδη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Κανελόπουλο, και φιλοξενούντες την Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Κ. Γιαννακούδη και τον Υπεύθυνο Τύπου της Περιφέρειας κ. Β. Ραούλη.

Στην ανοικτή πρόσκληση προσήλθαν, κατ’ εκτίμηση, περίπου 350 ενδιαφερόμενοι που μετά από 5,5 περίπου συνεχείς ώρες διαδικασίας έμειναν 40. Η διαδικασία «Διάλογος» δεν ήταν διάλογος, αλλά μια πολύ πετυχημένη ακρόαση (hearing), σαν αυτές που παρακολουθούμε να γίνονται συνεχώς και επιτυχώς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ο Υπουργός έμεινε και άκουσε όλους χωρίς να απομακρυνθεί από την αίθουσα, ούτε στιγμή.

Κατ αρχήν έγινε μια τοποθέτηση του πλαισίου από τον κ. Υπουργό και ακολούθως μίλησαν πολλοί. Ανάμεσα σε όσους πήραν τον λόγο για να παρουσιάσουν ένα κατά την άποψή τους σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με το πλαίσιο, χωρίς να ξεχωρίζουμε όσους στην αρχή καταχράστηκαν το φιλόξενο βήμα για γενικόλογα ή άσχετα θέματα, καταγράψαμε 26, από τους οποίους μόνο μια κυρία. Αυτοί ήταν, κατά την σειρά εμφανίσεως, Κ. Τζανακούλης (Δήμαρχος Λάρισας), Κ. Σπανούλης (Αντινομάρχης Λάρισας), Α. Ροντούλης (Βουλευτής Λάρισας), Σ. Τσικρίκας (ΕΑΣ Λάρισας), Β. Κόλιας (Ειδ. Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών), Β. Νικολόπουλος (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων), Α. Παπατόλιας (νομάρχης Μαγνησίας), Μ. Τζιώτζιος (Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Λάρισας), Κώττης ΕΑΣ Καλαμπάκας), Σ. Ζάκος, Α. Μωραϊτης, Χ. Μαγκούφης (Βουλευτής), Γ. Δρόσος, Γ. Δραγατσίκας (αντιπρόεδρος ΕΛΟΓΑΚ), Κ. Αγοραστός (Βουλευτής Λάρισας), Χ. Σιδηρόπουλος (Αντινομάρχης Λάρισας), Φ. Αλεξάκος (Νομάρχης Καρδίτσας, Κ. Γιατρόπουλος (αντιπ. Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ), Δ. Σοφολογής (Σύλλογος Γεωπόνων Λάρισας), κα Αρετή Αλεξίου, Γ. Μπάκος, Ι. Τσάκαρης (Βιοκαλλιεργητής), Ι. Δούρας (Μελισοκόμος), Δ. Δήμου (Αυτοχθόνων φυλών), Θ. Μισαηλίδης (Πιστοποιητικός Οργανισμός), Ι. Στεργιόπουλος (ΤΟΕΒ) και Ι. Τόλιος (Δήμαρχος Φαρκαδόνας).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες επισημαίνεται με σημασία η παρουσία πολλών Νέων Αγροτών, μερικοί από τους οποίους μέλη Ενώσεων Νέων Αγροτών, όπως: Τέλιος Κ & Μανάκας Τ. (ΕΝΑ Καρδίτσας), Καμάρης Α. (ΕΝΑ Θεσσαλονίκης), Αγγελόπουλος Μ., Παυλονάσιος Ν. & Μπαμπαλέτσιος Β. (ΕΝΑ Λάρισας), Ρούσας Ν & Μπάτζιος Χ (ΕΝΑ Μαγνησίας) και ίσως και άλλοι που δεν διακρίναμε.

Η βασική σκέψη που επικράτησε ήταν «προσπάθεια λύσης των προβλημάτων, αλλά και προοπτική για τον αγροτικό κόσμο». Προβλήματα στην καθημερινότητα θα υπάρχουν πάντοτε. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί «το που πάμε», διότι τότε τα καθημερινά προβλήματα θα διογκώνονται υπέρμετρα.

«Σήμερα η χώρα καταβάλλει μια δραματική προσπάθεια, να βγει από το τέλμα της κρίσης που την καθηλώνει εδώ και αρκετά χρόνια. Γι' αυτή την προσπάθεια κατά τη γνώμη μας, είπε ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, το ζήτημα της γεωργίας είναι κυριολεκτικά ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Ασφάλεια σε ό, τι αφορά την ποσότητα και την ποιότητα των προϊόντων, ασφάλεια σε ό, τι αφορά τη ζωή των παραγωγών και των καταναλωτών, ασφάλεια σε ό, τι αφορά τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και οι τεχνικές της παραγωγής».

«Μοναδική μας στόχος είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, οι ανατροπές που απαιτούνται για τη ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου και η ολοκληρωμένη συμβολή της στην Πράσινη Ανάπτυξη. Ελληνική γεωργία. Από αυτήν έχουμε ανάγκη. Γιατί πολλές φορές δίνεται η εικόνα ότι δεν είναι ούτε ελληνική, ούτε γεωργία με την παραγωγική έννοια του όρου. Θέλουμε να ξαναδώσουμε στον αγρότη τη χαμένη του αξιοπρέπεια, να ανατρέψουμε την ισοπεδωτική εικόνα του επιδοτούμενου παραγωγού, εικόνα, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, γιατί τον αδικεί κατάφορα και που προσβάλλει την προσφορά του στον τόπο. Μια προσφορά, που παραμένει διαχρονικά θεμελιώδης για την ανάπτυξη της χώρας».

Είναι η πρώτη φορά που επιτέλους συναντάμε την αναφορά ότι άλλο είναι αγρότης και άλλο ο παραγωγός. Παραγωγός μπορεί να είναι και ο ιδιοκτήτης μιας μεγάλης τράπεζας με 18.000 στρέμματα με σιτάρια, αλλά δεν θα είναι αγρότης. Αυτός που συμβάλλει, αλλα δεν του έχει αναγνωρισθεί ακόμα ο ουσιαστικός ρόλος, είναι ο αγρότης.

Θα εγκαταστήσουμε ψηφιακό χάρτη της ελληνικής γεωργίας, και παράλληλα θα οργανώσουμε κι ένα θάλαμο επιχειρήσεων, ενώ τα πάντα θα αναρτώνται στο site του Υπουργείου. Η αλήθεια On line!

Το πρόγραμμα των αλλαγών που παρουσιάστηκε, αναφέρθηκε στην ελληνική γεωργία 2014, δηλαδή για τα χρόνια ’11, ’12, ’13. Την ίδια παρουσίαση έκανε ο κ. Υπουργός και στην πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου στο ΥπΑΑΤ, στις 23/9/2010, στο Υπουργείο.

«Μέσα στο 2011 να ολοκληρωθεί το σχέδιο «Ελληνική Γεωργία 2014» σε κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που θα το υλοποιεί». Η στρατηγική του ΥπΑΑΤ είναι το τρίπτυχο: Ταυτότητα – Ποιότητα – Αειφορία.

Το ΥπΑΑΤ σχεδιάζει ανατροπές. Η πρώτη αφορά την αλυσίδα της παραγωγής. Η δεύτερη την οργάνωση της παραγωγής (6.500 Συνεταιρισμοί και 154 Ενώσεις είναι χρεοκοπημένο μοντέλο). Μια τρίτη ανατροπή θα είναι ο αυστηρός έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας «από το σπόρο μέχρι το ράφι». Τέταρτη ανατροπή, η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού. Πέμπτη αλλαγή, οι πράσινες υποδομές. Η έκτη αλλαγή στη διαχείριση των πόρων. Και τέλος, η παρέμβαση στην ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη. Θα συνδέσουμε σε κάθε περιφέρεια τη γεωργία με τον πολιτισμό, την ιστορία και τον τουρισμό.

Ο Αγροτικός «Καλλικράτης» σημαίνει επιτελικό Υπουργείο (λίγες Γεν. Διευθύνσεις, πολύ λιγότερες Δ/νσεις), οργανική Διεύθυνση σε κάθε Περιφέρεια στα πλαίσια της κρατικής Διοίκησης, με 4 κλάδους και όλα τα χαρτιά, διαδικασίες, δικαιολογητικά, μέσω των ΚΕΠ.

Οι 4 τομείς σε κάθε Περιφέρεια θα είναι: 1.Έργα -διαχείριση πόρων-επιδοτήσεων. 2.Υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας. 3. Έλεγχος της παραγωγής-διακίνησης-εμπορίας και 4. Έρευνα – εκπαίδευση».

Και ενώ κάθε καλοπροαίρετος ακροατής θα μπορούσε να συμφωνήσει με την πολιτική και τις στρατηγικές που ακούστηκαν, φάνταζε σαν παλαιοπολιτική διαδικασία η μη επιλογή ενός αγροτικού χώρου για τον «Διάλογο», όπως είναι οι καλαίσθητοι χώροι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ή άλλοι παρεμφερείς και αντί αυτών να επιλεγεί ένα ξενοδοχείο σύμβολο του αστικού τρόπου και του αστικού life style, χωρίς βέβαια να μειωθεί ούτε κατ’ ελάχιστο η εποικοδομητική λειτουργία του «Διαλόγου».

Μερικά σημεία από αυτά που ακούστηκαν είναι:
Η Αθήνα λειτουργεί σαν «μαύρη τρύπα» που έλκει σφοδρά & ρουφά ότι την πλησιάζει. Μήπως προορίζονται τα νερά του Αχελώου για την «τρύπα» που λέγεται Αθήνα?
Ο κ. Ρέπας υπέγραψε αναίρεση της αναστολής των έργων για την εκτροπή του Αχελώου.
Προτάθηκε, αν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει μόνο αγροτική παραγωγή, να στελεχωθούν οι Πρεσβείες μας με Γεωργικούς Ακολούθους, διότι είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας.
Φαίνεται ότι σήμερα τελικά την δυσλειτουργία του δημοσίου & των Δημ. Υπαλλήλων την πληρώνουν οι αγρότες, όπως και με τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, που γίνονται για λόγους εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πάλι την πληρώνουν ΜΟΝΟ οι αγρότες.
Το ψηφισθέν Μητρώο ΜΗ Αγροτών, που αναγνωρίζει ως αγρότες-συνομιλητές και όσους έχουν απλά συμπληρωματικό εισόδημα από τον αγροτικό τομέα (μόνο 35%), νοθεύει την εκπροσώπηση και δεν μπορεί να επιτρέψει λύσεις πουθενά, καθόσον τα συμφέροντα τους βρίσκονται κατά πλειοψηφία (65%) εκτός αγροτικού τομέα.
Η νομοθέτηση σε περιόδους έντασης αγροτικών εργασιών δημιουργεί καχυποψία.
Με αυτούς τους συνεταιρισμούς που έχουμε σήμερα δεν μπορούμε να πάμε «μπροστά».
Πρέπει να ξαναγυρίσουμε σε συμφωνημένα ομοειδή ίδιας ποιότητας προϊόντα.
Είναι εξοργιστικό για τους αγρότες αλλά και για την Ελληνική εθνική ασφάλεια να επιδοτείται από την ΕΕ η ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Καταγράφεται κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ ΥπΑΑΤ και αγροτών, όχι με υπαιτιότητα των αγροτών, που πρέπει να αποκατασταθεί.
Η επαφή-δικτύωση αγροτών με καταναλωτές μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Οι ανόθευτες Αγορές Παραγωγών (Farmers Market) ίσως είναι μια λύση.
Το Επιτελικό ΥπΑΑΤ θα πρέπει να κάνει σύνθεση σχεδιασμού «από κάτω» και όχι αυθαίρετες «από πάνω επιστημονικές» επιλογές.
Μια πρώτη ανάσα στους κτηνοτρόφους θα έδινε ο πραγματικός έλεγχος της αγοράς, κυρίως από τις ελληνοποιήσεις. Το 80% των Ελλήνων καταναλωτών κρέατος νομίζει ότι τρώει ελληνικό κρέας, ενώ παράγεται μόνο 8% Ελληνικό κρέας.
Το πράσινο σκουλήκι αφού έφαγε το βαμβάκι τώρα τρώει τα ρόδια …
Μήπως τα Φωτοβολταϊκά ήταν τελικά μια μεγάλη ΠΑΤΑΤΑ, που πλασαρίστηκε στους αγρότες? Μετά από 10 χρόνια που θα εξοφληθούν τα Φ/Β (με την εγγύηση των περιουσιακών στοιχείων του αγρότη) θα έχουν αξιοποιηθεί εμπορικά νέες τεχνολογίες που θα καθιστούν την σημερινή τεχνολογία πιθανώς ασύμφορη και εισοδηματικά άχρηστη …
Αν για την παραγωγή απαιτούνται Κεφάλαιο, Εργασία & Έδαφος, οι κτηνοτρόφοι διαθέτουν το (ζωικό) κεφάλαιο και την εργασία (τους), αλλά τους λείπουν δραματικά τα χορτολιβαδικά εδάφη. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της πολιτικής αγροτικής γης.
Αν το 33% των κατά κύριο (51%) επάγγελμα αγροτών παίρνει το 67% των επιδοτήσεων, δεν αποτελεί αυτό νομιμοποιητική βάση για να πληρώσουν τις εισπρακτικές ανάγκες της Ελλάδος, πάλι μόνο οι αγρότες, με νόθευση του μητρώου τους, πράγμα που είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε σοβαρή λύση προβλημάτων.
Δεν υπάρχει καμιά προοπτική στον αγροτικό τομέα, αν δεν μπορέσουμε να φθάσουμε στην τυποποίηση των αγρ. προϊόντων με ιχνηλασιμότητα & συστατικά.
Για να έχουμε Ελληνική Γεωργία πρέπει να έχουμε ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό και να ξαναξεκινήση η σποροπαραγωγή.
Η συμβολαιακή γεωργία γίνεται με ποσοστά των εμπλεκομένων πάνω στην τελική τιμή του αγαθού που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, όχι μεταξύ των εμπλεκομένων στην αγροδιατροφική ή άλλη αλυσίδα.

Την ίδια ημέρα και ώρα γίνονταν άλλοι «Διάλογοι» με τον Υφυπουργό κ. Ι. Κουτσούκο στην Κομοτηνή και με την Υφυπουργό κα Μ. Αποστολάκη στο Ηράκλειο. Ο «Διάλογος» που άνοιξε θα συνεχισθεί, είπε ο κ. Υπουργός, και θα μιλάμε. Έτσι είπε και σε όσους, λόγω εξάντλησης των αντοχών όλων, δεν μπόρεσαν να μιλήσουν, που τους κάλεσε να στείλουν γραπτώς τις παρατηρήσεις τους και να συναντηθούν ακολούθως μαζί του.

Την Κυριακή, 3 Οκτ 2010, στις 10.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, θα συνεχισθεί ο «Διάλογος» με τον Υφυπουργό κ. Ι Κουτσούκο για την Πελοπόννησο.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...