Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Ηλείας στην Αμαλιάδα

Εαρινή Ισημερία (21/3), Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3), Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας (23/3), Ημέρα κατά της Φυματίωσης (24/3), Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (25/3), Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Επανάστασης (25/3), Ημέρα της Γης (26/3), Ημέρα του θεάτρου (27/3) και κάπου εκεί ανάμεσα ανακοινώθηκε η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ της ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ των ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ για τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ των ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ, που περιμένουν εναγωνίως για πολλά χρόνια, μετά από ανακοινώσεις, πισωγυρίσματα και δηλώσεις, όλοι οι αγρότες και οι νέοι αγρότες. 

Την Κυριακή, 27 Μαρ 2011, στις 7μμ, στο Δημαρχείο Αμαλιάδας οργανώνεται παρουσίαση για τα Σχέδια Βελτίωσης με ομιλητή τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ι. Κουτσούκο. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας και ο Δήμος Ήλιδας. 

Ο κ. Θόδωρος Βασιλόπουλος (6932335569, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας) προσκαλεί όλες τις Νέες και τους Νέους Αγρότες να προετοιμασθούν με τις αναγκαίες επενδύσεις μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης. Στις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, οι προκαταβολές ύψους μέχρι 250 εκ € στα Σχέδια Βελτίωσης από τον Σεπ 2011, θα είναι μια πολύ σοβαρή οικονομική πράξη για όλη την εθνική οικονομία. 

Άλλωστε οι χρηματορροές προς τον αγροτικό τομέα κατευθύνονται τελικά προς όλους τους τομείς της εθνικής οικονομίας (απορροφώντας περίπου το 10% ΜΟΝΟ για την αγροτιά), αναζωογονώντας όλους τους κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας, πολύ περισσότερο από τις επιχορηγήσεις σε κάθε άλλο τομέα της οικονομίας. 

Με την τελευταία ανακοίνωση της καταγραφής αύξησης της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα κατά 38.000 θέσεις εργασίας (περίπου 7% επιπλέον) εν μέσω κρίσης, κατά τα έτη 2008-2010, ο αγροτικός τομέας αποδεικνύει την μοναδική του ικανότητα να ξαναδημιουργήσει ελπίδα. 

Η συμμετοχή του κ. Θ. Βασιλόπουλου στην DETROP & BIOLOGICA (11-13/3/2011) σηματοδοτήθηκε από μια ενδιαφέρουσα εμπορική δραστηριότητα που επισημάνθηκε με παραγγελίες και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος πολύ περισσότερης της συνήθως αναμενόμενης εμπορικής δραστηριότητας. 

Ο Δήμος Ήλιδας και η Ένωση Νέων Αγροτών θα συνεχίσουν την συνεργασία στην γιορτή τοπικής ανάπτυξης, 13-14 Αυγ 2011 στην Καρούτα, ενώ θα συμμετέχουν στην 2η AGRO Quality (Τεχνόπολις Αθηνών, 13-15/5/2011) και είναι ανοικτή για την συζήτηση της πολυαπασχόλησης στον αγροτικό τομέα στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011)

Η εκδήλωση της Κυριακής, 27-3-2011 θα γίνει στο Δημαρχείο στην Αμαλιάδα στις 7μμ. με ομιλητή τον Υφυπουργό κ. Ι. Κουτσούκο, για τις επενδύσεις με τα Σχέδια Βελτίωσης.
 
(για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382)

Πράσινες Τεχνολογίες: Ενέργεια, Μεταφορές, Αγροτική Παραγωγή

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια μιας από κοινού προσπάθειας για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών, ερευνητικών, επιχειρηματικών, επενδυτικών και βιομηχανικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνδιοργανώνουν το 4ο Συνέδριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Το 4o συνέδριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στοχεύει να αναδείξει τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στα θέματα παραγωγής καθαρής ενέργειας, «πράσινης» αστικής κινητικότητας, καθώς και της γεωργικής παραγωγής και τροφίμων, και να προωθήσει τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα.
http://greekinnovation.blogspot.com/2011/03/4o.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...