Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μέσω Διαδικτύου χορηγούνται οι βεβαιώσεις συντάξεων του ΟΓΑ για φορολογική χρήση


Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ χορηγεί από τις 18 Απριλίου βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, στους συνταξιούχους του για το τρέχον έτος 2013 που αφορά στα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, που θα γίνει μέσω του TAXIS έχουν την δυνατότητα να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά. H ανωτέρω εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας – ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην διεύθυνση κατοικίας τους.

Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεως τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Τέλος, για την διευκόλυνση των συνταξιούχων του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ ή στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...