Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ξεσηκωμός των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στα μέτρα

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το κεφάλαιο επιτίθενται με ιδιαίτερη σκληρότητα στους μικρομεσαίους αγρότες με συνέπεια να οδηγούνται άμεσα στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.


Μετά τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, σπίτια, οικόπεδα και φάρμακα, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ήρθε και η επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ. Επίσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, με συνέπεια την παραπέρα μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Διαφύλαξη της καλής φήμης του ελληνικού ελαιολάδου και των συμφερόντων των παραγωγών

Διαφύλαξη της καλής φήμης του ελληνικού ελαιολάδου και των συμφερόντων των παραγωγών, ζητά ο Ευάγγελος Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Η δήλωση του:
 
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, που εισρέουν στη χώρα μας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα διατεθεί στην αγορά με παραπλανητικές επισημάνσεις.

Στους δρόμους οι αγρότες της Αργολίδας

Στον δρόμο βγήκαν σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας, ύστερα από κινητοποίηση που οργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αργολίδας, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αγία Τριάδα Μιδέας.

Στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορα σημεία του νομού με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Παρουσίαση Πετυχημένων Πρακτικών στην Agrotica

Τώρα τελευταία πάρα πολλοί έγιναν «ειδικοί» και παρουσιάζουν τις καταπληκτικές ευκαιρίες για να βγάλεις πολλά λεφτά στον αγροτικό τομέα με καινοτόμες καλλιέργειες ή εκτροφές, δίνοντας μάλιστα συμβουλές ή πουλώντας τεχνογνωσία (με σεμινάρια) ή προμηθεύοντας φυτά ή γόνο …


Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τις πραγματικές συνθήκες στον αγροτικό χώρο προσκαλούνται, ως ακροατές ή εισηγητές, στην προφεστιβαλική εκδήλωση του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, την Κυριακή, 2 Φεβ 2014, από τις 11.00 (μέχρι τις 19.00) στην αίθουσα Corona, μέσα στην Agrotica-Θεσσαλονίκη.

Με δράση απαντά η ΕΝΑ Σερρών στην κρίση

Με τις πιο πολυμελείς εκπροσωπήσεις από τα χωριά, Λευκώνας, Σκοτούσα, Εμμ. Παππάς, Λιβαδοχώρι, Πεθελινό, Ορεινή, Νέος Σκοπός, Οινούσα, Ξηρότοπος, Νιγρίτα, Νέα Ζίχνη, Αδελφικό, Άνω Πορόϊα, Θολός και βέβαια από τις Σέρρες, πραγματοποιήθηκε το κόψιμο της βασιλόπιττας, ο απολογισμός και ανταλλαγή ευχών από την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, στην αίθουσα Κ. Καραμανλής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στις 20/1/2014, στις Σέρρες.

Ευχές για την νέα χρονιά 2014, για τους Νέους Αγρότες και τον αγροτικό κόσμο εξέφρασαν δημοσίως ο ιερέας πατήρ Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της ΕΝΑ Σερρών κ. Σταύρος Δελεφέρης, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Βουλευτής κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο κ. Πέτρος Αγγελίδης (Δήμαρχος Σερρών), ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης (Αντιδήμαρχος Σερρών), ο κ. Λευτέρης Στοΐλας (Αντιδήμαρχος Ηράκλειας), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Μέγκλας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κων/νος Νικόλτσος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΝΑ Σερρών κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης, ο κ. Κώστας Βαρσάμης (Αντιπρόεδρος ΕΝΑ), ο κ. Δημήτρης Γανίκας (Γραμματέας ΕΝΑ), ο κ. Γεώργιος Μαρθάρης (Ταμίας ΕΝΑ), ο κ. Άγγελος Πεχλιβανίδης (μέλος ΔΣ ΕΝΑ Σερρών) και άλλοι.

Με τα τρακτέρ την Παρασκευή οι αγρότες στις ΔΟΥ

Τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών έκαναν χθες την εμφάνισή τους στις πλατείες των χωριών, στον νέο γύρο κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.


Στην παρούσα φάση οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι υπάρχει καλύτερη οργάνωση από άλλες φορές, αλλά και καλύτερη συνεργασία με αγρότες από άλλες περιοχές. Την Παρασκευή θα γίνει το πρώτο πανελλήνιο τεστ δυνάμεων, καθώς προγραμματίζεται ο αποκλεισμός των ΔΟΥ όλης της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ Του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, Συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., με αφορμή το νέο κύκλο κινητοποιήσεων των αγροτών:


«Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιλύει κανένα πρόβλημα του χώρου, αλλά και επιχειρεί μια ληστρική φορολογική επιδρομή στο εισόδημα και στην περιουσία του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...