Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Κ. Μπατζελή: Προτεραιότητα για την ανάπτυξη της γεωργίας οι ΑΠΕ

Oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη της γεωργίας, δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας σε ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ
Κάλεσε δε τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τα φωτοβολταϊκά με σοβαρότητα, έχοντας πάντοτε υπόψη τους, όπως είπε, ότι η δημιουργία φωτοβολταϊκών μονάδων είναι ο ενδιάμεσος στόχος για να καταλήξουμε στην παραγωγή ενέργειας από τη βιομάζα.
Όπως εξήγησε, «τα φωτοβολταϊκά είναι ένα κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όχι η πιο εύκολη επένδυση για τους αγρότες, είναι όμως η πιο άμεση και εύκολα προσβάσιμη».
«Πιστεύω ότι αν θέλουμε να συνδυάσουμε πολύ πιο στενά τη γεωργία με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα πρέπει να προετοιμαστούμε Υπουργείο, Οργανώσεις, παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων, για να περάσουμε δυναμικά στη βιομάζα, που από πλευράς Υπουργείου θα προωθηθεί διότι ανακυκλώνει τα αγροτικά υπολείμματα, είναι φιλική δραστηριότητα προς το περιβάλλον και συμβάλλει στη σωστή διαχείριση του νερού», επεσήμανε η υπουργός.
Πρόσθεσε πως «νερό - ενέργεια - διατροφή, είναι ένα διαδραστικό τρίγωνο που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη στο σχεδιασμό της πολιτικής μας».
Καταλήγοντας, δε, τόνισε: «Θα είμαστε εδώ για να λύνουμε τις μικρές διαφορές τις οποίες θα έχουμε ως προς τον τρόπο εφαρμογής. Και πάνω απ’ όλα οι καλοί σύμβουλοι δεν είναι με πολλά ποσοστά. Οι καλοί σύμβουλοι είναι με καλές συμβουλές».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...