Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Μέτωπο ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής για να δικαιωθεί ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Ξεσηκωμός για:
  • την επιβίωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς για να λυθεί το πρόβλημα της τροφής για τον λαό
  • να ανατρέψουμε την πολιτική και την κυβέρνηση του μνημονίου, των τραπεζιτών και της ΕΕ.

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και το πανελλαδικό συλλαλητήριο(5/3) των φτωχομεσαίων αγροτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση του τρίτου Μνημονίου, της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020) και του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη. Στο αγροτικό εισόδημα με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής. Με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στους αγρότες ενώ την ίδια ώρα ο εργαζόμενος αγοράζει πανάκριβα λόγω της διπλής ληστείας μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων. Με τη διάλυση των Συνεταιρισμών με τον νόμο Σκανδαλίδη, με τους χιλιάδες απλήρωτους συνεταιριστικούς υπαλλήλους. Με το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. και των θυγατρικών της βιομηχανιών (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ κ.α.). Με τη νέα φοροεπιδρομή,  με επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και τη  νέα, πιο αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ 2014-2020) που οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων, μεγαλύτερη αποσύνδεση τους από την παραγωγή, συγκέντρωσή τους στους μεγαλοαγρότες, και κατάργησή τους στους μικρούς αγρότες.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο πλευρό της φτωχομεσαίας αγροτιάς   
Η ελπιδοφόρα κοινή εμφάνιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας στα μπλόκα και ειδικά στην απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να έχει συνέχεια. Η αντιμετώπιση της πείνας, η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού δεν είναι υπόθεση μόνο των αγροτών αλλά της ίδιας της εργατικής τάξης. Η μάχη της επιβίωσης περνά μέσα από τον αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Το πραγματικό, από τα κάτω κοινό μέτωπο φτωχομεσαίων αγροτών, εργαζομένων, νεολαίας και ανέργων μπορεί να σταματήσει τη βαρβαρότητα και την καταστροφή. Πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα κοινή πανελλαδική σύσκεψη  με πρωτοβουλία των συντονιστικών της μαχόμενης φτωχομεσαίας αγροτιάς, ομοσπονδιών εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμιων σωματείων και των συντονισμών τους, συνδικάτων που θέλουν να συμβάλλουν σε κοινό μέτωπο, με θέμα τη δημιουργία πραγματικών μπλόκων στους δρόμους αλλά και στις πλατείες των πόλεων.  Εδώ θα κριθούν όλοι, γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές διαπραγμάτευσης με αυτούς που ρημάζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.

Οργανωμένος παλλαϊκός ξεσηκωμός. Καμιά αναμονή!

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και για να καλλιεργηθούν τα χωράφια της φτωχομεσαίας αγροτιάς, πρέπει τώρα το κεφάλαιο να  χάσει εξουσία,  ιδιοκτησία και κέρδη. Απαραίτητοι όροι είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης, η  διαγραφή του χρέους, η έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Ø    Για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος πρέπει να κάνουμε πέρα τους αγροτοβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοαγρότες, να χτίσουμε τους δικούς μας παραγωγικούς συνεταιρισμούς σε συνεχή σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, να ελέγχουμε εμείς και όχι να μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.
Ø    Με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά, με αγωνιστικό μέτωπο και κίνημα ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου. Για να ανοίξει ο δρόμος για το επαναστατικό πέρασμα της εξουσίας και του πλούτου στα χέρια των παραγωγών του. Για την εξουσία του εργαζόμενου λαού, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Για την ριζική λύση του σύγχρονου αγροτικού ζητήματος με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αγροτικά μπλόκα, καταλήψεις και απεργιακός ξεσηκωμός παντού

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...