Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

1,1 δις "ανάσα" για 680.000 αγρότες

Την επόμενη εβδομάδα η καταβολή της προκαταβολής 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους περίπου 1,1 δις €, «ανάσα» για 680.000 δικαιούχους στον αγροτικό κόσμο.
Καταβάλλεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα η προκαταβολή ύψους 50% της ενιαίας ενίσχυσης 2012 που ανέρχεται περίπου στο 1,1 δις ευρώ.


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιτόπιων και διοικητικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι συμφωνίες για την εξασφάλιση ρευστότητας της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων, στις 8 Ιουλίου 2012.

Τις ημέρες αυτές λαμβάνουν χώρα όλοι οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι, από τον κοινοτικό κανονισμό διασταυρωτικοί έλεγχοι, ώστε η πληρωμή του 1,1 δις ευρώ που θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων και μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος δήλωσε: «σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Τώρα καταβάλλει την προκαταβολή ύψους 50% της ενιαίας ενίσχυσης, σε 680.000 δικαιούχους, μία εβδομάδα μετά τη λήξη του προηγούμενου οικονομικού έτους για την Ε.Ε(15/10/2012)».
Enhanced by Zemanta

Η ώρα της ελαιοσυλλογής...από τη HELLAgro

Η εταιρεία HELLAgro συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην ελληνική αγορά με την διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας κατάλληλα για τη συγκομιδή, συσκευασία και μεταφορά ελαιόκαρπου. Συγκεκριμένα, η HELLAgro διαθέτει στην αγορά μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, προσφέροντας ποικιλία λύσεων και υπηρεσίες ακόμη και στον πιο απαιτητικό πελάτη.

Όλα τα προϊόντα μας παράγονται σύμφωνα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές που απαιτούνται για τη συσκευασία και επαφή με τρόφιμα, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την άριστη ποιότητα των παραγόμενων ελαιοκομικών προϊόντων.

Προϊόντα:

· Δίχτυ συγκομιδής ελιάς DURONET :


HDPE, 100gr/m2, πράσινο χρώμα, σε πλάτη: 4x8, 5x8, 5x10, 6x10, 6x12, 6x12, 7x12, 8x12, 8x14μ.

Φέρει ενισχυμένη ούγια ώστε να αποφεύγεται το σχίσιμο και να εξασφαλίζεται η εύκολη τοποθέτηση , χρήση και μετακίνηση των διχτυών. Είναι σταθεροποιημένο σε ακτινοβολία UV και ενισχυμένο ώστε να μην αλλοιώνεται στις χημικές ουσίες και ξένα αντικείμενα που ενδεχομένως να έρθει σε επαφή (πέτρες, μικρά κλαδιά, ξύλα κ.λπ.) .

· Δίχτυ συγκομιδής ελιάς OLIVAGRO:

HDPE, 90gr/m2, πράσινο χρώμα, σε διαστάσεις: 4x8, 5x8, 5x10, 6x10, 6Χ12, 7x12, 8x12, 8x14μ.

Φέρει ενισχυμένη ούγια ώστε να αποφεύγεται το σχίσιμο και να εξασφαλίζεται η εύκολη τοποθέτηση, χρήση και μετακίνηση των διχτυών. Είναι σταθεροποιημένο σε ακτινοβολία UV και ενισχυμένο ώστε να μην αλλοιώνεται στις χημικές ουσίες και ξένα αντικείμενα που ενδεχομένως να έρθει σε επαφή (πέτρες, μικρά κλαδιά, ξύλα κ.λπ.)

· Ελαιόπανα :

Χρώμα μπεζ, σε διαστάσεις:4x6, 4x8, 5x8, 5x10, 6Χ8, 6x10, 6x12 μ.

Τα ελαιόπανα HELLAgro παράγονται από ύφασμα πολυπροπυλενίου άριστης ποιότητας, έχουν ενίσχυση περιμετρικά και δεν γλιστράνε.

· Υφαντά σακιά:

Γκρί τρίριγα, από ύφασμα πολυπροπυλενίου

Διαστάσεις: 55x105, 60x100, 60x110, 63x112, 67x112 εκ.

Υψηλής ποιότητας σακιά για συγκομιδή και μεταφορά ελαιόκαρπου

· Σακιά Ιούτης:

Γιούτινα σακιά, μεγάλης αντοχής και με δυνατότητα αερισμού. Ιδανικοί για χρήση στην ελαιοσυλλογή.

Διαστάσεις: 60Χ110εκ.

· Δίχτυ μόνιμης επίστρωσης olive net για την συγκομιδή ελιάς.

Διαστάσεις: 4 Χ250 μ.

Η ταχεία εξυπηρέτηση, το έμπειρο και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό θα δώσει συμβουλές και λύσεις ανάλογα με την περιοχή, τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες και τις απαιτήσεις-ανάγκες του κάθε ξεχωριστού πελάτη.

Για περαιτέρω πληροφορίες όπως επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα της εταιρείας HELLAgro: 210 5584310-314 ή επισκεφθείτε το site μας: www.hellagro.gr / email: info@hellagro.gr

Κωνσταντίνος Κρασσάς

Γεωπόνος ΓΠΑ - Επιστημονικός Συνεργάτης HELLAgro

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...