Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Εκπαιδεύονται οι ομάδες παραγωγών στο Ρέθυμνο

Εκπαιδεύσεις σε ομάδες παραγωγών που συμμετέχουν στη βιολογική και Ολοκληρωμένη διαχείριση ελαιώνα θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης (πρόγραμμα Καν 867/08), στο Ρέθυμνο, στις 18-25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ημερίδων.

Λάρισα: Νέο συλλαλητήριο για την Πέμπτη προγραμματίζουν οι αγρότες

Το ραντεβού δίνεται για τις 3 μετά το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας


Κάλεσμα για νέο πανθεσσαλικό συλαλλητήριο την προσεχή Πέμπτη απευθύνουν οι αγρότες του μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας.

«Το συλλαλητήριο της Κυριακής απέδειξε ότι μπροστά στη δύναμη του ενωμένου αγώνας μας, στην ισχύ της συμμαχίας μας, «τα τείχη πέφτουν». Όπως έπεσε το «τείχος της πυγμής», που έστησε, με κλούβες και ΜΑΤ, δίπλα στο μπλόκο μας η κυβέρνηση για να μας εμποδίζει να πάμε στην Εθνική Οδό και να ενημερώνουμε τον κόσμο. Η λαϊκή, αγωνιστική πίεση τούς ανάγκασε ν" ανοίξουν τις κλούβες και να παραμερίσουν τα ΜΑΤ» αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα των αγροτών.

Έχτισαν με πορτοκάλια είσοδο τράπεζας στο Άργος οι αγρότες

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, όπου αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα έχει συνάντηση στη Βουλή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, οι αγρότες του μπλόκου στην διασταύρωση της Καρυάς στο Άργος, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, κατέληξαν στο κτίριο της εφορίας Άργους, όπου επέδωσαν ψήφισμα για την άδικο φορολογικό νομοσχέδιο των αγροτών. 

Κουτσούμπας: Ακόμα πιο μαζικά τα μπλόκα

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της συνάντησής του, σήμερα, με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπής μπλόκων των αγροτών.


«Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας πραγματικά επιβίωσης. Τα μπλόκα είναι μαζικά, θα πρέπει να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, έγινε μια τεράστια προσπάθεια αυτές τις μέρες- χθες η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, από εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και μαζικούς φορείς, ήταν ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «θα επιμένουμε ακόμα περισσότερο πως πρέπει να φτιαχτεί μια μεγάλη κοινωνική, λαϊκή συμμαχία συμπαράστασης στους έλληνες αγρότες, βεβαίως συνδυασμένη και με άλλα αιτήματα, γιατί η ελληνική αγροτιά παλεύει για το ψωμί του εργαζόμενου όπου κι αν κατοικεί αυτός, είτε στην ύπαιθρο, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα μπλόκα των Σερρών

Τα μπλόκα των Σερρών επισκέφθηκαν η βουλευτής και υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και η βουλευτής Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή.


Σε συνέχεια της επίσκεψης στα αγροτικά μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, που ξεκίνησε το Σάββατο 8/2, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, την Κυριακή 9/2 η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μαζί με τη βουλευτή Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, επισκέφθηκαν το αγροτικό μπλόκο του κόμβου Δραβίσκου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...