Χρονιά με σοβαρές δυσχέρειες ήταν το 2013 για τους παραγωγούς σκόρδου,
όπως αναφέρει στο paseges.gr ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σκόρδου
Βύσσας, κ. Αναστάσιος Γιακμογλίδης.
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες παραγωγοί, δεν είναι άλλο από το κινέζικο, σημαντικά φθηνότερο προϊόν, που έχει κατακλύσει την ελληνική αγορά.
«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα και το δικό μας προϊόν»,
επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, τονίζοντας ότι ο
καταναλωτής πλέον δεν έχει μεγάλα περιθώρια και επιλέγει κυρίως βάσει
τιμής. Κι ενώ στην Ελλάδα, τα κινέζικα σκόρδα πωλούνται σε τιμές περί τα
80 λεπτά, το ελληνικό, συνεταιριστικό προϊόν, που πρωτοπορεί σε
ποιότητα φθάνει στον καταναλωτή κατά ένα ευρώ ακριβότερο (1,70 – 1,80
ευρώ).