Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Εκτελούν» τους νέους κτηνοτρόφους στη Λέσβο

Μια από τις παθογένειες του Δημόσιου Τομέα είναι ότι ο κάθε προϊστάμενος εφαρμόζει ή ερμηνεύει διατάξεις και εγκυκλίους με βάση τα δικά του πιστεύω.

Τελευταίο κρούσμα ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λέσβου Μιχάλης Σαχσαμάνογλου .

Ο κος Σαχσαμόνογλου αποφάσισε να ζητάει άδεια λειτουργίας κτηνοτροφικής μονάδας από όλους τους υποψήφιους Νέους Γεωργούς που θέλουν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η παραγωγή ροδιού

Συνάντηση με τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού Ροδιού της Αιτωλοακαρνανίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, κατά την οποία συζήτησαν διάφορα θέματα που τους απασχολούν, ενώ ενημερώθηκαν για τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Πρόβλημα ανταγωνιστικότητας για το ελληνικό σκόρδο

Χρονιά με σοβαρές δυσχέρειες ήταν το 2013 για τους παραγωγούς σκόρδου, όπως αναφέρει στο paseges.gr ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σκόρδου Βύσσας, κ. Αναστάσιος Γιακμογλίδης.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες παραγωγοί, δεν είναι άλλο από το κινέζικο, σημαντικά φθηνότερο προϊόν, που έχει κατακλύσει την ελληνική αγορά.

«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα και το δικό μας προϊόν», επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, τονίζοντας ότι ο καταναλωτής πλέον δεν έχει μεγάλα περιθώρια και επιλέγει κυρίως βάσει τιμής. Κι ενώ στην Ελλάδα, τα κινέζικα σκόρδα πωλούνται σε τιμές περί τα 80 λεπτά, το ελληνικό, συνεταιριστικό προϊόν, που πρωτοπορεί σε ποιότητα φθάνει στον καταναλωτή κατά ένα ευρώ ακριβότερο (1,70 – 1,80 ευρώ).

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για υποβολή μισθωτηρίων από αγρότες

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των αγροτών για υποβολές μισθωτηρίων προέβη το υπουργείο Οικονομικών.


Συγκεκριμένα, το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει ότι η υποχρέωση δήλωσης της μίσθωσης βαρύνει τον εκμισθωτή και όχι τον εκμεταλλευτή του χωραφιού (αγρότη).

Έρχεται με καθυστέρηση ετών… το θεσμικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό

Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις Αυγενάκη
Διατάξεις που θα διέπουν την δραστηριότητα γύρω από τον αγροτικό τουρισμό, προωθούν... την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών της περιφέρειας, αλλά και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και του τρόπου ζωής της ελληνικής υπαίθρου, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, που δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...