Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

“Αντιγράφοντας τη Φύση: Η διαχείριση των φυτικών υλικών στο νοικοκυριό”

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει ο κ. Γεώργιος Δαουτόπουλος, Καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ,   για την ανακύκλωση των φυτικών υλικών της κουζίνας και του κήπου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. 

Αν σας δοθεί η ευκαιρία να την παρακολουθήσετε θα έχετε μάθει να κάνετε τα άχρηστα χρήσιμα και αν μάλιστα έχετε το δικό σας λαχανόκηπο ελάτε να μάθετε πως θα φτιάξετε δωρεάν το καλύτερο λίπασμα που υπάρχει στον κόσμο.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 4/11/2013,  ώρα 18:00 στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή

Η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 events@afs.edu.gr = TΗΛ. 2310 492.726

Ιστορικό χαμηλό 20ετίας στην παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη

Πρωτοφανή μείωση παραγωγής ελαιολάδου, τη μεγαλύτερη εδώ και 20 χρόνια, σε επίπεδο Κρήτης, καταγράφουν οι εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (Σ.Ε.ΔΗ.Κ.)

Σύμφωνα με στοιχεία του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. ο μέσος όρος παραγωγής ελαιολάδου της τελευταίας 8ετίας ήταν 100.000 τόνοι περιπου και η μικρότερη παραγωγή ήταν 75.000 τόνοι. Ωστόσο η φετινή παραγωγή αναμένεται να πέσει στις 35.000 τόνους σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό  για την τελευταία 20ετία.

Την ίδια ώρα παρά την εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή φέτος, οι πρώτες ενδείξεις για τις τιμές παραγωγού δεν είναι ενθαρρυντικές.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ Δρ. Νίκο Μιχελάκη:

“Οι εκτιμήσεις για παραγωγή της Ισπανίας φέτος στο 1,3 εκατ. τόνους οδήγησε ήδη τις τιμές  στην Ισπανία σε μία πτωτική τάση.  Ηδη από τα τέλη του Σεπτέμβρη μέχρι και σημερα  ακολουθούν μία πτωτική πορεία και από 2.70 – 2.80 τον Αύγουστο, έφτασαν στις 2.30-2,40  ευρώ το κιλό σήμερα. Στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα, οι τιμές διατηρούνται ακόμα σε υψηλοτερο  επίπεδο όπως δείχνει και το δελτίο τιμών του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. Ομως, δεν ξέρουμε προς τα πού θα κινηθούν στο μελλον και πού θα φτάσουν.  Οπωσδήποτε οι τιμές στην Ισπανία θα έχουν επίδραση και στην Κρήτη αλλα δεν ξέρουμε αν και μέχρι ποιο σημείου θα  τις συμπαρασύρουν  προς τα κάτω.”

cna.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...