Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καταδικάζει την προκλητική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων"


Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη  Αποστόλου, με αφορμή τα επεισόδια στον κόμβο της Ανθήλης της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας:

"Αποτελεί  πλέον κοινή αντίληψη ότι η  κυβέρνηση αντί της ουσιαστικής  προσέγγισης των προβλημάτων  της ελληνικής κοινωνίας έχει επιλέξει και σχεδιάσει την καταστολή  των διαμαρτυριών με τη βία.

Στόχος  της συγκεκριμένης στρατηγικής  υπήρξαν σήμερα και οι αγρότες  της Φθιώτιδας.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καταδικάζει την προκλητική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και στηρίζει τους αγρότες στον αγώνα τους".

Λάρισα: Καθιστική διαμαρτυρία αγροτών στην Εθνική Οδό


Σε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης προχώρησαν το απόγευμα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Μετά από τον γνωστό «κλεφτοπόλεμο» με την Αστυνομία μερικές δεκάδες αγρότες κατάφεραν να βγουν στην Εθνική, όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο πλάι του δρόμου, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Οι θεσσαλοί αγρότες παραμένουν σταθεροί στο αίτημα τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους.

Σύσκεψη Χαρακόπουλου με εκπροσώπους αγροτών από την Αιτωλοακαρνανία


Σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτών από την Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την οποία συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου, καθώς και ειδικότερα ζητήματα των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι παραγωγοί έθεσαν υπόψη του αναπληρωτή υπουργού τα αιτήματά τους όσον αφορά το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τη μείωση της τιμής του ρεύματος, την επιστροφή του ΦΠΑ, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τις ζημιές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι και ο Μ. Χαρακόπουλος τους ενημέρωσε για τα μέτρα που έλαβε ήδη η κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η πλειονότητα των αγροτών κατανοεί ότι η ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων είναι εκ των πραγμάτων  περιορισμένη λόγω της δημοσιονομικής πραγματικότητας, ωστόσο δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για την επίλυση θεσμικών προβλημάτων και για τη δρομολόγηση όσων θεμάτων συνεπάγονται οικονομικό κόστος μόλις τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παραγωγοί από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και το Νέο Αγροτικό Σύλλογο Κατοχής, Αθανάσιος Τσιάρας, Γεώργιος Κογκόλης, Σπυρίδων Κεραμισάνος και Ιωάννης Μπαλωμένος. Παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι της πόλης, Παντελής Καρατσόλης και Δημήτριος Καραδήμας.

Συμπλοκές ΜΑΤ - αγροτών στην Ανθήλη Φθιώτιδας


- Οι αγρότες επιχείρησαν αιφνιδιαστικά να κλείσουν το δρόμο 
- Άγριοι ξυλοδαρμοί και εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ
- Οι αγρότες πέταξαν στους αστυνομικούς πέτρες, ξύλα, καφέδες και νερά
- Τραυματίες δυο αστυνομικοί, μεταξύ τους και ο αστυνομικός Διευθυντής και τέσσερις αγρότες 

Απίστευτες εικόνες στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, όταν αγρότες επιχείρησαν αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με το lamiastar.gr, να κλείσουν το δρόμο, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 400 αγρότες από όλη την Φθιώτιδα την Λοκρίδα και την Βοιωτία.

Όπως κάθε μέρα, οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στο πλάι του δρόμου με σκοπό να εμποδίσουν τους αγρότες να κλείσουν το δρόμο.

Όταν τα ΜΑΤ είδαν τους αγρότες να κινούνται προς την Εθνική, έκλεισαν το δρόμο και τότε ξέσπασε «πόλεμος».

Οι αγρότες άρχισαν να πετούν ξύλα, πέτρες, καφέδες και νερά στους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι εικόνες που μεταδίδει το lamiastar.gr είναι απίστευτες. Στο video εμφανίζεται αστυνομικός να χτυπά με μανία αγρότη, την ώρα που εκείνος παλεύει με άλλο αστυνομικό!


Άγριο ξύλο στην Ανθήλη ανάμεσα σε αγρότες και... από LAMIASTARGR

Ο ίδιος ο αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης συνεπλάκη με τους αγρότες όταν επιχείρησε σύλληψη. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε τραυματισμένος και με σκισμένα ρούχα.

Τραυματίστηκε ακόμη ένας αστυνομικός αλλά και τέσσερις αγρότες, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις!
Συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Παμφθιωτικού Συλλόγου, ο Ντ. Πανταζής μέλος του Παμφθιωτικού και ένας ακόμη από το μπλόκο του Δομοκού.

Οι τρεις οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνσης Φθιώτιδας, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες για να συμπαρασταθούν. Αλλά σύμφωνα με το lamiastar.gr, όσοι βρέθηκαν εκεί συνελήφθησαν επίσης.

Συμβολική κατάληψη στον ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης

Το κτίριο του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη απέκλεισαν... για περίπου μιάμιση ώρα οι αγρότες του Έβρου.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

Κύρια αιτήματα, να πληρώσει άμεσα ό,τι οφείλει το κράτος στον αγροτικό κόσμο από αποζημιώσεις και ν” αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές στην παραγωγή.

Επίσης οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ και μείωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...