Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Φόρουμ Συνεργασίας Ομάδων Τοπικής Δράσης στο Κόζαρντ της Ουγγαρίας


Στο Κόζαρτν (Kozard) της Ουγγαρίας οργανώνεται, από την πραγματικά πολύ δραστήρια Ομάδα Τοπικής Δράσης-ΟΤΔ (Local Action Group-LAG) Cserhatalja LEADER LAG, το 2ο ΦΟΡΟΥΜ για την ανάπτυξη συνεργασιών από ΟΤΔ-LAG που αξιοποιούν χρηματοδοτήσεις του LEADER, ταυτόχρονα με ΦΕΣΤΙΒΑΛ Τουρισμού Υπαίθρου, 16-18 Σεπ 2010, ένα χρόνο μετά το 1ο Φόρουμ Ανάπτυξης Συνεργασιών (19/9/2009).
Στο 1ο ΦΟΡΟΥΜ Ανάπτυξης Συνεργασιών (2009), που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Kozard, συμμετείχαν 105 εκπρόσωποι με παρουσιάσεις, από την Ελλάδα (ΒΕΡΓΙΝΑ), από την Ουγγαρία (Cserhatalja), από την Πολωνία (Zywiecki Raj), από την Βουλγαρία (Nikopol Microregion), από την Σλοβακία (Ministry of Agriculture & Rural Development), από τις Κάτω Χώρες (South Twente), από την Ελβετία (SAVE Foundation), από την Λετονία (Saldus District Development Association), από την Λιθουανία (Joniskis), από την Ρουμανία (Civitas) και από την Φιλανδία (Ykkösakseli Ry), με γλώσσα επικοινωνίας τα Αγγλικά.
Το πρόγραμμα  της συνάντησης προβλέπει χρόνο  στις 16/9/2010 για συναντήσεις στα ήδη συμφωνηθέντα συνεργατικά έργα και επισκέψεις στις ΟΤΔ της Βόρειας Ουγγαρίας. Οι παρουσιάσεις & προτάσεις συνεργασιών θα γίνουν στις 17/9/2010-Παρασκευή, από 09.00 έως 12.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο. Το απόγευμα διατίθεται για επισκέψεις στην Ζώνη Παραγωγής Κρασιού και σε Θερμές πηγές, ή εναλλακτικά ξενάγηση από τον βραβευθέντα Δήμαρχο του Kozard για την αναγέννηση της πόλης, ή ακόμα περπάτημα στο προσκηνηματικό μονοπάτι (El Camino di Maria) ή τέλος επίσκεψη στο διπλανό χωριό HOLLOKO, που έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και σε επί μέρους συζητήσεις και ζυμώσεις, ενώ οι τελικές συμφωνίες θα οριστικοποιηθούν το Σάββατο 18/9/2010 στον χώρο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (Rural Tourism Festival).
Αργά το απόγευμα προβλέπεται ένα Φόρουμ με θέμα: Έργα Τουρισμού Υπαίθρου και το βράδυ λίγο πριν την ειδική γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα και τοπική μουσική, θα διαμορφωθεί το Δίκτυο Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης-Central and East European (CEE) LEADER Network, στο οποίο εκτιμάται ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον να μπορέσει να συμμετάσχει και κάποια ΟΤΔ από την Ελλάδα.
Το Σάββατο, 18/9/2010, στο Rural Tourism Festival, που γίνεται δίπλα στα γραφεία της τοπικής ΟΤΔ, μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες (και από την Ελλάδα) να εκθέσουν, να κάνουν γευσιγνωσία, αλλά και να διαθέσουν με αντίτιμο εάν θέλουν χαρακτηριστικά προϊόντα (τρόφιμα & τεχνήματα) καθώς και υπηρεσίες της περιοχής τους.
Στο 1ο Φόρουμ Ανάπτυξης Συνεργασιών (2009) συναντήσαμε οργανωμένες εκδρομές αγροτών από άλλα κράτη που συμμετείχαν για να αποκτήσουν εμπειρίες και να ανταλλάξουν ιδέες, με διαμονή σε μονάδες Τουρισμού Υπαίθρου ή ακόμα και σε Αγροτουριστικά δωμάτια.
Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους: Ms. I. Kanyo, ildiko@cserhatalja.eu, tel +36 30 5248676 & Mr. T. Bakallar, tamas@cserhatalja.eu, tel: +36 30 2656647
(Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...