Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Απ. Κατσιφάρας: Μοναδική διέξοδος για την ανεργία των νέων η στροφή στην αγροτική παραγωγή

«Η στροφή στην αγροτική παραγωγή είναι η μοναδική διέξοδος για να απαντήσουμε στην ανεργία που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και ιδίως στην ανεργία των νέων που έχει κρούσει εδώ και αρκετό καιρό τον ...
κώδωνα του κινδύνου. Θα πρέπει να στηρίξουμε τον νέο άνθρωπο να εισέλθει στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, να έχει εισόδημα μέσα από αυτό, χτίζοντας έτσι το μέλλον του με αξιοπρέπεια».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα του πρώην κτιρίου ΕΛΚΕΠΑ, με θέμα «2η Πρόσκληση του Προγράμματος Εγκατάστασης Νέων Αγροτών – Γεωργική Επιχειρηματικότητα».

«Θα αφανιστεί ο κλάδος μας αν επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του γάλακτος», λένε οι αγελαδοτρόφοι

Αγελαδοτρόφοι από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας, στην περίπτωση που επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, έκαναν λόγο εκπρόσωποι του κλάδου, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα.


Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, την οποία οι ίδιοι χαρακτήρισαν ωε «αδιέξοδη». 

Στο πλευρό των αγελαδοτρόφων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Την αντίθεσή της στις προτεινόμενες ρυθμίσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος εξέφρασε αντιπροσωπεία των αγελαδοτρόφων στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν αργά το μεσημέρι.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή διατυπώθηκε από το υπουργείο -και τον ίδιο προσωπικά- στέρεη επιχειρηματολογία για τις συνέπειες που θα έχει η υιοθέτηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ στην πρωτογενή παραγωγή, χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τους καταναλωτές.

ΣΤΟ “ΟΙΝΟΡΑΜΑ” 2014 ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥΣ


7-10 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, το ιστορικό Κτήμα της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας παρουσιάζει τις νέες σοδειές του και την ανανεωμένη σειρά κρασιών Premium


Στη μεγαλύτερη, παλαιότερη και πλέον σημαντική διοργάνωση για το ελληνικό κρασί και τον αμπελοοινικό εξοπλισμό, στο “Οινόραμα” 2014, συμμετέχει και φέτος το Κτήμα Γκλίναβος. Από την Παρασκευή 7 μέχρι και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, μας ταξιδεύει ξανά στα αρώματα και στις σπάνιες ποικιλίες της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...