Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Προθεσμία στη ΔΩΔΩΝΗ για την τιμή του γάλακτος


Διορία λίγων εβδομάδων ώστε να επανεξεταστεί το ζήτημα της τιμής του αγελαδινού γάλακτος έλαβε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, μετά τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δ. Παλαιοθόδωρος και ο Διευθύνων ΣύμβουλοςΛ. Κόντος με αγελαδοτρόφους της Ηπείρου.Μία μέρα μετά τη δυναμική κινητοποίηση των παραγωγών έξω από τη γαλακτοβιομηχανία με τον αποκλεισμό της εισόδου με αγροτικά μηχανήματα και αγελάδες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ώστε να συζητηθούν οι αντιρρήσεις των παραγωγών στη μείωση της τιμής αγοράς του αγελαδινού γάλακτος από την πλευρά της εταιρείας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία δεκάδων παραγωγών, αποφασίστηκε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο λίγων εβδομάδων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να εξετάσει τα αιτήματα των παραγωγών, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής που σχεδιάζεται με την ανάπτυξη εμπορικού τμήματος.
Παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί ένα 30% της προκαταβολής των παραγωγών, ώστε να μπορέσουν να διευθετήσουν οικονομικές εκκρεμότητες, που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κρίνονται αναγκαίες.Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας 
Δημήτρης Παλαιοθόδωρος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των δύο πλευρών για το καλό της επιχείρησης, αλλά και της τοπικής κτηνοτροφίας και ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων για το εισαγόμενο γάλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.Η γαλακτοβιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει τον αυστηρό ανταγωνισμό των άλλων εταιρειών, μία αγορά γάλακτος που είναι «ξέφραγο αμπέλι» και μία δυσχερή κατάσταση, σημείωσε ο κ. Παλαιοθόδωρος, υπογραμμίζοντας την ανησυχία γύρω από τη λειτουργία της ΖΩΔΩ, που όπως φαίνεται οδηγείται προς πώληση.
Τι απαντούν οι παραγωγοί

Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι αποχώρησαν από τη συνάντηση οι παραγωγοί της Ηπείρου που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις χθες και προχθές. Το περιθώριο χρόνου που δόθηκε, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρξουν οι απαιτούμενες απαιτήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, μπορεί να ανακούφισε τους παραγωγούς για την πίστωση χρόνου, όμως ζητούμενο είναι η ανάκληση της απόφασης για τη μείωση της τιμής στην αγορά του αγελαδινού γάλακτος.Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων 
Μιχάλης Τζίμας υπογράμμισε την δυναμική παρουσία των παραγωγών όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό της βιομηχανίας. Όλο αυτό το διάστημα, όποτε απαιτήθηκε, οι παραγωγοί αντέδρασαν σε μέτρα που θίγουν την κτηνοτροφία και την ίδια τη βιομηχανία, όπως έγινε και με την συγκεκριμένη απόφαση, υπογράμμισε.Την ανάγκη διασφάλισης της κτηνοτροφίας και της γαλακτοβιομηχανίας που αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομίας της Ηπείρου τόνισε ο παραγωγός Σωτήρης Τζίμας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...