Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ισότιμη αντιμετώπιση των Γεωπόνων Τμημάτων Π.Σ.Ε. των Τ.Ε.Ι. με αυτούς των συμβατικών τμημάτων των Τ.Ε.Ι.


Παρέμβαση Αυγενάκη ενόψει της συζήτησης του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ



Στα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων Τ.Ε. που έχουν αποφοιτήσει από Τμήματα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) των Τ.Ε.Ι., αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, διαβιβάζοντας επιστολή των Γεωπόνων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ζητώντας την αποκατάσταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ισότιμη αντιμετώπισή τους με αυτούς των ΤΕΙ, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ.


Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη, «την στιγμή που το Δημόσιο αναγνωρίζει και προσλαμβάνει αποφοίτους Π.Σ.Ε. ως Γεωπόνους Τ.Ε. και η ισότιμη συμμετοχή τους προβλέπεται σε κάθε προκήρυξη του ΑΣΕΠ, το ΥΠΑΑΤ αρνείται πεισματικά να τροποποιήσει Υπουργικές Αποφάσεις και να συμπεριλάβει τους απόφοιτους Π.Σ.Ε. στους επιστήμονες που μπορούν να πάρουν άδεια εμπορίας Λιπασμάτων, Πολ/κου Υλικού, Γεωργικών Φαρμάκων και άδεια Καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους.»

«Ενώ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με έγγραφό του Ειδικού Γραμματέα προς τους αποφοίτους Π.Σ.Ε. αναγνωρίζει τους τίτλους των ΠΣΕ ως ισότιμους και αντίστοιχούς με αυτούς των συμβατικών τμημάτων των Τ.Ε.Ι., το ΥΠΑΑΤ στις Υπουργικές Αποφάσεις, αφού περιγράφει τις ειδικότητες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ των οποίων οι απόφοιτοι μπορούν να δραστηριοποιούνται ως υπεύθυνοι επιστήμονες περιλαμβάνει τελειώνοντας ισότιμους τίτλους άλλων χωρών (ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα αντιστοίχων ειδικοτήτων σχολών άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή χωρών εκτός Ε.Ε.) αλλά την ίδια στιγμή αρνείται να συμπεριλάβει ισότιμα πτυχία της ημεδαπής.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «είναι σημαντικό στο σχέδιο νόμου: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ» που ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν την άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων των Γεωπόνων Τ.Ε. να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να συμπεριληφθούν οι απόφοιτοι Π.Σ.Ε. στους υπεύθυνους επιστήμονες για την εμπορία Γεωργικών Φαρμάκων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...