Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σε καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας η συνάντηση των Αγροτών με τον Κεφαλογιάννη

Σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη και των στελεχών των αγροτικών φορέων του Νομού Ηρακλείου για τα θέματα που αφορούν τους αγρότες της Κρήτης. Θέματα που άλλωστε δημοσιοποίησαν με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους στο Ηράκλειο και την περιφέρεια της Κρήτης . 

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αφού αναφέρθηκε στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω και της οικονομικής κρίσης ζήτησε από τους αγροτικούς φορείς συνεργασία και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τα αγροτικά προϊόντα του νησιού μας όπως : το λάδι, τα σταφύλια, η σταφίδα , τα  κτηνοτροφικά προϊόντα κλπ. Κάλεσε επίσης τους φορείς του αγροτο-συνεταιριστικού κινήματος να ξανασχεδιάσουν  και οραματιστουν ξανα τον αγροτικό τομέα της Κρήτης του σήμερα αλλά και της νέας εποχής που έρχεται , με χρονικό ορίζοντα την Ελλάδα του 2016 και του 2020..
Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η ΝΔ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο αμέσως επόμενο  διάστημα , με τους υπευθύνους στον Αγροτικό τομέα κ.Γιώργο Κασαπίδη και τους Βουλευτές των Νομών σε όλη την χώρα που οι περιφέρειες τους παράγουν παρόμοια με την Κρήτη προϊόντα, για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα , για το λάδι και τις δυνατότητες δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στο μοναδικό προϊόν του ελαιολάδου .Ένα προϊόν που λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών  αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνο από επιστημονικές έρευνες αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι  μπορεί να χρησιμοποιείται και ως φαρμακευτικό προϊόν , λόγω των μοναδικών αντι-οξιδοτικών του ιδιοτήτων. Κατα συνέπεια είναι προφανές  το όφελος που θα προκύψει για τους αγρότες μας που θα μπορούν να απολαμβάνουν τιμές πολλαπλάσιες απο τις σημερινές.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές ανάπτυξης της σταφίδας  που όπως φαίνεται ανακάμπτει τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης και των επιτραπέζιων σταφυλιών αλλά και θέματα που σχετίζονται με την αναμπέλωση 50.000 στρεμμάτων με ποιοτικά φυτώρια.
Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που σχετίζονται με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014. Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιαννης και γι αυτό το θέμα η ΝΔ προτίθεται να οργανώσει ειδική ημερίδα για την ενημέρωση των Αγροτών της Κρήτης 
Τέλος εξετάστηκαν διεξοδικά τα ζητήματα της εξωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων η οποία πρέπει να πληρωθεί άμεσα στους δικαιούχους.
Γενική ήταν η διαπίστωση ότι το υπάρχων στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης στον Αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα μπορούμε να γίνει ξανα βιώσιμο στην πρωτοπορία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας , προς όφελος των Ελλήνων αγροτών.
Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε και έδωσε απαντήσεις από τα αιτήματα των αγροτών των τελευταίων κινητοποιήσεων που αφορούν τις συντάξεις , τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στο Νόμο του 2010 για τις λαϊκές αγορές (θέματα που αφορούν του αγρότες παραγωγούς) ,τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν για την ανασυγκρότηση των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, την πάταξη των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που απογειώνουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι μέχρι τον τελικό καταναλωτή στο ράφι , αλλά και τον συμψηφισμό και επιστροφή του πιστωτικούε ΦΠΑ από το κράτος στους αγρότες.
Κλείνοντας ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε πως πιστεύει ότι μπορούμε ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ  σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, με πρώτο τον πρωτογενή τομέα από όπου μπορεί να αρχίσει και η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...