Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας και τον Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου (φωτό), συντονιστής του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, και ο Βουλευτή Μεσσηνίας Αθανάσιος Πετράκος, συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος. 


Στη συζήτηση που έλαβε χώρα οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων εξέθεσαν τις ανησυχίες τους για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον τομέα παραγωγής και διάθεσης γάλακτος και γιαουρτιού. 


Όπως τόνισαν, η παραγωγή νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί περισσότερο από 50%. Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στη εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ τότε η ελληνική αγελαδοτροφία θα καταστραφεί, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι τα αιτήματα των αγελαδοτρόφων είναι δίκαια και σοβαρά και ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές κάθε άλλο παρά το συμφέρων των παραγωγών και των καταναλωτών εξυπηρετούν. Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση εντός και εκτός της Βουλής, προκειμένου η Κυβέρνηση να μην μεταβάλλει τη νομοθεσία για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος και την παρασκευή του γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...