Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εξαίρεση από την εγγυητική για τις επιχειρήσεις των Κεντρικών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης


Να συνεχιστεί η εξαίρεση από την προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για τις επιχειρήσεις των Κεντρικών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και να διασφαλιστεί ο υγιείς ανταγωνισμός με την ενίσχυση των ελέγχων στις αγορές παραγωγών, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, διαβιβάζοντας επιστολή του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.



Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «με το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου προβλέπεται η εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο, με την προσκόμιση μιας σειράς πιστοποιητικών ως και εγγυητικής επιστολής, το ποσό της οποίας θα καθορισθεί με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι γνωστό, ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, για την έκδοση εγγυητικής επιστολής οι τράπεζες απαιτούν την κατάθεση σε μετρητά του ποσού. Αυτό συνιστά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις αυτές.»


«Συνεπώς», όπως υπογραμμίζεται «είναι επιβεβλημένο να συνεχισθεί η εξαίρεση των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης από την υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Μητρώο Εμπόρων του ν.3955/2011.»

Επιπλέον στην επιστολή αναφέρεται ότι: «με το άρθρο 56 του σχεδίου νόμου καθορίζεται, γενικά, το νομικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία κάθε Σάββατο, των Αγορών Παραγωγών.» Για την διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού αλλά και την αποτροπή απώλειας εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο, ό κ. Λ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «στις Αγορές Παραγωγών πρέπει να εκδίδονται από τους προσερχόμενους παραγωγούς, για τις γενόμενες πωλήσεις τα φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις λιανικής πώλησης) που προβλέπονται στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία για όλους τους επιτηδευματίες, αλλά και να ενταθούν έλεγχοι για την τήρηση της νομοθεσίας για την τυποποίηση και τη σήμανση των αγροτικών προϊόντων αλλά και για τη τήρηση της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας, για την προστασία της δημόσια υγείας των καταναλωτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...