Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΕΑΣ: Η γκρίνια έφερε καλά αποτελέσματα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Πάνω από 1.200 τόνους σταφύλια και 700 τόνους σταφίδα έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ποσότητες που είναι ικανοποιητικές.


Αυτό δήλωσε, εξάλλου, στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Αντώνης Αντίοχος, ο οποίος υποστήριξε ότι «έχουμε πάει πολύ καλύτερα απ΄ ότι περιμέναμε».

«Στο πρόσφατο παρελθόν είχα πει ότι οι παραγωγοί δεν εμπιστεύονται την Ένωση και δεν φέρνουν σε εμάς το προϊόν τους. Διαπιστώνω όμως τώρα με χαρά, ότι αυτό έχει αλλάξει. Η παραλαβή των προϊόντων συνεχίζεται και μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει τις περσινές ποσότητες, ιδιαίτερα στα σταφύλια. Η Ένωση είναι το… «σπίτι» των παραγωγών. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν το στηρίξουν, τότε θα το χάσουν. Καλώ και όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που έχουν τη σταφίδα στα αλώνια τους, να τη φέρουν σε εμάς. Δεν θα βγουν ζημιωμένοι αν μας επιλέξουν» υπογράμμισε ο κ. Αντίοχος.

«Θα τους ικανοποιήσουμε…»

Ερωτηθείς για την τιμή της σταφίδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών υποστήριξε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν.

«Γνωρίζω ότι οι παραγωγοί περιμένουν από εμάς να βγάλουμε την τιμή. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που αρκετοί έφεραν το προϊόν τους στην Ένωση. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Εκείνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου η τιμή να είναι ανάλογη με αυτό που τους δώσαμε πέρυσι (1,45 ευρώ το κιλό). Αυτό, πάντως, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Οι εταιρείες που διακινούν τη σταφίδα σε όλον τον κόσμο, αναφέρουν ότι υπάρχει… υπερπαραγωγή. Προφανώς έχουν περσινά αποθέματα και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ρίξουν την τιμή που αγοράζουν, για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος φέτος. Είμαστε σε εγρήγορση και ελέγχουμε διεξοδικά την αγορά, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η Ένωση έχει εμπειρία στο χώρο αυτό και δεν πρόκειται να την… πατήσει» σημείωσε ο κ. Αντίοχος.



www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...