Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Έωλες οι Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις - Πέρασε η τροπολογία - Ακόμα το ΦΕΚ

Επιστολή Αυγενάκη προς Τσαυτάρη και Ειδικό Γραμματέα Εθνικού Τυπογραφείου.

Την επίσπευση διαδικασιών για τη δημοσίευση νόμου που παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων επιτρέποντας τις συναλλαγές των οργανώσεων με τις τράπεζες, που αφορούν σε καταβολή μισθών, πληρωμή φόρων, εργοδοτικών εισφορών κλπ , ζητά με επιστολή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. και τον Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου κ. Γεώργιο Αποστολίνα.

Την 9η Ιουλίου 2013 ψηφίστηκε από το Σώμα της Βουλής των Ελλήνων το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στον εν λόγω νόμο στο άρθρ. 3 παρ. 8 ορίζεται ότι «…παρατείνεται για το ίδιο χρονικό διάστημα η θητεία των διοικήσεων των υφιστάμενων κατά τη δημοσίευση του παρόντος Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων όλων των βαθμίδων ( Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών , Συνομοσπονδιών.»

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στις επιστολές του «δεδομένου ότι η εν λόγω διάταξη ενεργοποιεί τη νομιμότητα των διοικητικών οργάνων των Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, είναι αναγκαίο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η δημοσίευση του προαναφερθέντος νόμου, προκειμένου και οι τράπεζες να επιτρέψουν τις συναλλαγές των οργανώσεων που αφορούν σε καταβολή μισθών, πληρωμή φόρων, εργοδοτικών εισφορών κλπ. και γενικότερα την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...