Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ενισχύσεις 85 εκατ. σε κτηνοτρόφους και αγρότες

Έως τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή κρατικών και κοινοτικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ σε αγρότες αλλά και κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Ειδικότερα, στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα δοθεί το ποσό των 42 εκατ. ευρώ. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει μέρος από τις ενισχύσεις, αφ' ενός στο πλαίσιο του κανονισμού de minimis και αφετέρου, στο πλαίσιο του άρθρου 68 όπου αφορά σε αιγοπρόβατα, βόειο κρέας, θηλάζουσες αγελάδες και μοσχίδες αναπαραγωγής.

Σε παραγωγούς θα δοθεί το ποσό των 43 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης 2012, υπόλοιπα της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος, ποιοτικό παρακράτημα άρθρου 68 για το σκληρό σιτάρι, αλλά και ενισχύσεις για τους ελαιώνες των μικρών νησιών του Αιγαίου.

«Όπως είχαμε υποσχεθεί, δίνουμε τα ποσά αυτά πριν το Πάσχα. Είναι μια σημαντική εισροή και βοήθεια προς την ανάπτυξη της περιφέρειας αυτή την κρίσιμη στιγμή» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν τα κονδύλια αυτά για την αύξηση του ζωικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι οι αποστολές των αρχείων προς την αρμόδια τράπεζα για τις πληρωμές των δικαιούχων θα αρχίσουν από σήμερα το απόγευμα και τα ποσά θα είναι διαθέσιμα από την επόμενη ημέρα της αποστολής.

Για τα ακριβή ποσά πληρωμής, οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) www.opekepe.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...