Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΕΙΡΟΣ: Επεκτείνει τη ζώνη γάλακτος σε Άρτα και Πρέβεζα

Παραγωγούς πρόβειου γάλακτος αναζητά σύμφωνα με πληροφορίες η γαλακτοβιομηχανία Ηπειρος προκειμένου να αναλάβουν την προμήθειά της σε πρώτη ύλη. Πηγές υποστηρίζουν ότι μέλη της διοίκησης έχουν ξεκινήσει επαφές με παραγωγούς από την Αρτα-Φιλιππιάδα και τη Πρέβεζα.Όπως λένε οι ίδιες πηγές, μέχρι και πέρυσι η γαλακτοβιομηχανία προμηθευόταν πρώτη ύλη ακόμη και από την Πελοπόννησο. Φέτος ενδιαφέρεται να παραλάβει γάλα από την Βόρεια Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι πολλοί παραγωγοί λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με τη Δωδώνη και την Αγνό έχουν αδιάθετη πρώτη ύλη.

Όσον αφορά την τιμή της πρώτης ύλης πληροφορίες λένε ότι θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα περυσινά που ήταν 1,05 ευρώ το κιλό.Η εταιρεία Ηπειρος ΑΕΒΕ που ανήκει στην ΟΠΤΙΜΑ -συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη που ελέγχει τις αλυσίδες Μy Market και METRO - συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές του κλάδου τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών τειχών. Με εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη θέση Νεγρέσι του Δήμου Αρταίων επεξεργάζεται ετησίως περίπου 25.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος. Η εταιρεία εξάγει σημαντικό τμήμα των προϊόντων της σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Αυστραλία.Ελέγχει τρεις ιδιόκτητες αποθήκες -Βοιωτία, Θεσσαλονίκη και Αρτα- οι οποίες διαχειρίζονται περισσότερους από 140 κωδικούς προϊόντων. Συνολικά η εταιρεία εκτιμάται ότι διανέμει πάνω από 30.000 τόνους ετησίως. Σημειώνεται ότι εκτός από την branda Ηπειρος στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Οπτιμα ανήκουν και τα σήματα Kerrygold και Adoro που στην κατηγορία τους ελέγχουν το μεγαλύτερο μερίδιο.

Μόλις πέρυσι, η εταιρεία έλαβε το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Ανάπτυξης για το επενδυτικό σχέδιο που είχε καταθέσει συνολικού ύψους 10,558 εκατ. ευρώ με το ποσοστό της επιχορήγησης να ανέρχεται στο 35% δηλαδή σε 3.695.300 ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά την επέκταση της παραγωγικής μονάδας με την τοποθέτηση νέων γραμμών παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...