Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Διώκουν αγροτοσυνδικαλιστές στη Λάρισα

Σε απολογία κλήθηκαν, χτες, από την αστυνομία της Λάρισας 5 αγροτοσυνδικαλιστές, με την κατηγορία ότι, στη διάρκεια της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης του περασμένου χειμώνα, πήραν μέρος στην κινητοποίηση που έγινε σε σταθμό διοδίων της περιοχής. 

Μεταξύ αυτών ο Ρίζος Μαρούδας και ο Βαγγέλης Μπούτας, στελέχη της ΠΑΣΥ και πρόεδροι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας, αντίστοιχα.
Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ), η συγκεκριμένη κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν αγωνιστές αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, «είχε σκοπό την ενημέρωση των διερχομένων οδηγών για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, με το μοίρασμα έντυπου υλικού, ανάρτηση πανό, κ.λπ., σε συνδυασμό με το αίτημα να καταργηθούν άμεσα όλα τα διόδια, που είναι κοινό αίτημα των αγροτών και των εργαζόμενων».

Η ΕΟΑΣΛ κάνει λόγο για «νέα ποινικοποίηση των αγώνων και απόπειρα τρομοκράτησης των αγροτών από την κυβέρνηση». Στη Λάρισα, και γενικότερα στη Θεσσαλία, εξελίσσεται μπαράζ διώξεων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια των διοδίων. Μεταξύ άλλων διώκεται ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όλα τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΛ, καθώς και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...