Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ρύθμιση - «ανάσα» για τα αγροτικά δάνεια

Τη νέα πρωτοβουλία παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυταρής, δίνοντας στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο


Ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην Βουλή κατά την συζήτηση νομοσχεδίου.


Ο υπουργός ανέφερε ότι με την ρύθμιση θα «απομειωθεί το έξτρα λίπος» των τόκων υπερημερίας των εν λόγω δανείων, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες να τα εξοφλήσουν σταδιακά εντός 7  10 ετών με μικρές δόσεις.

Πρόσθεσε δε, ότι το ποσό του δανείου για το οποίο έχει εγγραφεί υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιορίζεται σε ποσοστό 120% του κεφαλαίου του δανείου, εφόσον το σύνολο των ως άνω πάσης φύσεως απαιτήσεων της τράπεζας, οι οποίες απορρέουν από το δάνειο, δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου του  δανείου, αν το σύνολο αυτών είναι ανώτερο του διπλάσιου.

Νωρίτερα, εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ(Μ. Κασσής, Π. Ρήγας, Γ. Κουτσούκος, Χρ. Γκόκας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Ντόλιος, Θ. Μωραΐτης Ν. Σηφουνάκης) είχαν καταθέσει σχετική τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...