Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Προσφυγές των Νέων Αγροτων

Κάθε χρόνο στο τέλος Οκτωβρίου οι αγρότες (και οι νέοι αγρότες) «κάνουν ταμείο», κάνουν απολογισμό της καλλιεργητικής και κύριας εκτροφικής προσπάθειας, συγκεντρώνουν την παραγωγή που πέτυχαν και αποτιμούν τις εισροές τις πληρωμές και τις ενέργειες που απομένουν. Άλλωστε το τέλος Οκτ κάθε έτους ετοιμάζονται οι αναφορές εκταμιεύσεων των προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών (το Μέτρο του Α. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013, που αφορά πριμ πρώτης εγκατάστασης για την προσέλκυση νέων στα αγροτικά επαγγέλματα) η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών επισημαίνει υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση (είχε να προκηρυχθεί πρόγραμμα από το 2006, αλλά και αυτό που προκηρύχθηκε στις 27-1-2009 κατέληξε να πληρώνει τον Οκτ 2010, 21 σχεδόν πλήρεις μήνες μετά) και απαράδεκτη αλλαγή κριτηρίων, εκ των υστέρων, με συνέπεια να αλλάξουν οι συμβάσεις και να γίνει μείωση στο μισό, μόνο στο πριμ, ενώ όλες οι άλλες απαιτήσεις παρέμεινα ως έχουν, πχ 10ετής υποχρέωση, καλλιεργούμενες εκτάσεις, ύψος επένδυσης κλπ.

Η ΠΕΝΑ προσκαλεί τους Νέους Αγρότες, που έχουν υπογράψει την σύμβαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών να έλθουν σε επαφή (κ. Α. Γιάσογλου 6936054007& 2310 271950) για τον συντονισμό των παραπέρα ενεργειών τους. Η ΠΕΝΑ υποστηρίζει και συντονίζει τις προσπάθειες των νεοεισερχόμενων Νέων Αγροτών στην διαδικασία της προσφυγής, διεκδικώντας και το υπόλοιπο ποσό που ανέγραφε η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και τελικά δεν πληρώθηκε.

Όσοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα βάσει της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ (27-1-2009) μέσω της δικαστικής οδού, πρέπει να έχουν υπογράψει στην σύμβαση «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος όσον αφορά την διεκδίκηση πλήρως του ωφειλούμενου ποσού» και να καταθέσουν προσφυγή στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας (το κείμενο βρίσκεται στο site www.neoiagrotes.gr).

Η διαδικασία της πληρωμής της πρώτης δόσης που ανέρχεται στο 70% της νέας σύμβασης συνεχίζεται κανονικά και σε όσους έκαναν προσφυγή.

Ως το τέλος του Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και η ομαδοποίηση των προσφυγών γι’ αυτό καλούνται τους Νέους Αγρότες που έχουν κάνει προσφυγή (δηλαδή κατέθεσαν την δήλωση επιφύλαξης και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) να επικοινωνήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με το τηλ. 2310 271950 κ. Α. Γιάσογλου (6936054007) προκειμένου να στείλουν ή/& να διασταυρώσουν τα στοιχεία που έστειλαν μέσω e-mail για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...