Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σέρρες: Προβλήματα στην άρδευση λόγω κλοπών μετάλλων

Μεγάλο το κόστος αποκατάστασης


«Το αρδευτικό σύστημα της περιοχής των Σερρών κινδυνεύει να μην μπορεί να λειτουργήσει γιατί κατακλέβεται από οργανωμένες ομάδες που δρουν εντός και εκτός συνόρων με σκοπό τη συγκέντρωση μετάλλων από κάθε είδους πηγή», αποκάλυψε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα δαπάνησε 40.000 ευρώ για την αποκατάσταση υλικών που εκλάπησαν από αντλιοστάσιο στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης.

«Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί και πραγματοποιεί έρευνες στα σημεία όπου είναι πιθανόν να συγκεντρώνονται αυτά τα υλικά. Άλλοτε τα εντοπίζει, άλλοτε όχι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πολλές φορές, προτού οι κλοπές γίνουν αντιληπτές, τα μέταλλα έχουν ήδη μεταφερθεί πολύ μακρύτερα από το σημείο από όπου αφαιρέθηκαν. «Οι ΤΟΕΒ βρίσκονται σε συναγερμό για σπασμένους και χαλασμένους μετασχηματιστές» είπε και σχολίασε ότι συζητείται το ενδεχόμενο να γίνονται περιπολίες για τη φύλαξη τουλάχιστον των σημείων όπου υπάρχουν ακριβά υλικά.

Προς το παρόν το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε προϋπολογισμό 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση καλωδίων και λοιπών υλικών υφιστάμενων εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού από το οδικό δίκτυο ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος πρότεινε, μεταξύ άλλων, την παρακολούθηση διαφόρων σημείων σε βάρδιες, σε συνεργασία με την αστυνομία, τους δήμους και την περιφέρεια, την παράδοση ανακυκλώσιμων υλικών με παραστατικά που θα αναγράφουν την προέλευσή τους αλλά και την υιοθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων εντοπισμού των βλαβών και των δολιοφθορών.

newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...