Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις το ΚΚΕ

Την πλήρη και αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στις αγροτικές κινητοποιήσεις εξέφρασε από τη Βουλή η γ.γ. του κόμματος. «Δεν πρόκειται για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις, όπως τις εμφανίζει η κυβέρνηση. Ένα μεγάλο μέρος της αγροτιάς... έχει χάσει τα πάντα. Αντιμετωπίζει ένα μέλλον πολύ χειρότερο και οι κινητοποιήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες» επισήμανε η κ. Παπαρήγα.
Με αφορμή τη συμφωνία της Ε.Ε. με τη Βραζιλία, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι οι ισχυροί βιομήχανοι και τα μονοπωλιακά συγκροτήματα, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων που τα στηρίζουν, ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις εξαγωγές μηχανημάτων και τα βιομηχανικά προϊόντα στη Βραζιλία, με αντάλλαγμα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα οποία «βεβαίως και δεν ωφελείται η φτωχή αγροτιά της Βραζιλίας».

«Να λοιπόν τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες αγρότες. Τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, τη χρεοκοπία, την καινούργια "θάλασσα" των εισαγωγών. Δικαιολογημένα, λοιπόν, βρίσκονται στους δρόμους και χρειάζονται τη συμπαράσταση των εργαζομένων, γιατί χωρίς τα είδη διατροφής δεν μπορούμε να ζήσουμε και να τρώμε και εισαγόμενα και ακριβά αμφιβόλου ποιότητας» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...