Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ζητούσαν εργάτες συγκομιδής και πήγαν 19 Ελληνες και 4.885 Αλβανοί

Παρόλο που η ανεργία, ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία έχει ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ το κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για εργατικά χέρια προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας, είχε ανταπόκριση από 19 μόνο Έλληνες.

Η προσφορά εργασίας, συνίστατο σε 6 μέρες την εβδομάδα, και συνοδευόταν απο έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ, αλλά δε φάνηκε να συγκίνησε ιδιαίτερα τους ντόπιους, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.

Πριν δύο εβδομάδες η Ένωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας.
Η αίτηση θα γινόταν ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.

Στους 19 Ελληνες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ένωσης, συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα!

    Συγνώμη, επειδή διαβάζω παντού το εν λόγω μήνυμα, ωστόσο, πουθενά δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας, site, τηλέφωνο αν θέλει τελικά κάποιος να κάνει αίτηση για τη θέση εργασίας..μπορείτε να με βοηθήσετε? επίσης, υπάρχουν, άνεργοι (κ προσφάτως άστεγοι) άνθρωποι Έλληνες και ξένοι στην Αθήνα και παντού, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση/ πληροφόριση, ΠΩΣ να μάθουν για την έκκληση αυτή?

    Σας παρακαλώ θερμά, αν γνωρίζετε τηλέφωνο στο οποίο μπορώ να καλέσω να μάθω αν χρειάζονται ακόμη εργατικά χέρια, θα ήμουν ευγνώμων.
    Νώντας-Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...