Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αύριο η Ενιαία Ενίσχυση για περίπου 670.000 αγρότες

Διαβιβάστηκε σήμερα το σχετικό αρχείο πληρωμής της Εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2013 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσό των 969.873.349,62 € θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των 669.163 δικαιούχων από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.


Από σήμερα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, το απόγευμα οι δικαιούχοι θα μπορούν να πληροφορούνται για τα ποσά πληρωμής τους από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).


Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει αργά σήμερα το απόγευμα από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ και τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από αύριο το πρωί, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης καταβάλλονται περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την προκαταβολή, εκ των οποίων 47 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν βελτίωση της πληρωμής των κτηνοτρόφων, λόγω διόρθωσης σφαλμάτων και διευθέτησης προβλημάτων που είχαν σχέση με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

Επίσης, το 90% των δικαιούχων φέρεται να λαμβάνει ποσά πληρωμής που είναι πάνω από το 95% των δικαιωμάτων του.

Μόλις 1,31% των παραγωγών, δηλαδή 8.900 παραγωγοί, δεν λαμβάνουν ενίσχυση, διότι διαπιστώθηκαν σφάλματα στην αίτησή τους, ευρήματα από ελέγχους ή άλλες αιτίες. Για αυτούς τους παραγωγούς, όπως και για εκείνους που έχουν λάβει μικρότερα ποσά από το ύψος των δικαιωμάτων τους, θα υπάρξει δυνατότητα, αμέσως μετά τις γιορτές, υποβολής διευκρινιστικών εγγράφων, ώστε σε επόμενη πληρωμή, εφόσον αυτά είναι αποδεκτά, να τους καταβληθεί η διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...