Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ:Η ΔΩΔΩΝΗ αποζημιώνει τους αγελαδοτρόφους με την υψηλότερη τιμή παγκοσμίως


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δ/νων Σύμβουλος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ κ. Ελ. Κοντός
 
Σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας ο κ. Κόντος δήλωσε πως το διοικητικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο να σχολιάσει το θέμα, ενώ επεσήμανε πως η γαλακτοβιομηχανία είναι κερδοφόρα και δεν επιβαρύνει την ελληνική οικονομία αλλά αντίθετα την ενισχύει.
 
Ο κ. Κόντος υποστήριξε πως η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ αποζημιώνει τους αγελαδοτρόφους με την υψηλότερη τιμή παγκοσμίως, δηλαδή με μέση τιμή που ανέρχεται στα 0,43154 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ η μέση τιμή στην χώρα μας διαμορφώνεται στα 0,3693 ευρώ.
 
Ο κ. Κόντος επιβεβαίωσε πως η εταιρεία αγόρασε γάλα από τον Βόλο, διαπιστώνοντας πως χρειαζόταν 4.000 τόνους το οποίο δεν είχαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής όπως σημείωσε.Σε ότι αφορά το θέμα των τιμών της νέας γαλακτοκομικής περιόδου ο κ. Κόντος υπογράμμισε ότι ισχύει η απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με την οποία η αποζημίωση στους αγελαδοτρόφους μειώνεται στα 0,3998, ωστόσο άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ανάλογα με την πορεία της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...